1537200521883.jpg

Magia tangoului argentinian a pus stăpânire în acest weekend pe una dintre cele mai romantice străzi ale capitalei. Astfel, zeci de persoane s-au lăsat copleșite de emoții și au „Dansat pe Micle” timp de câteva ore.

Au simțit vibrația orașului și pasiunea tangoului, au ieșit din zona de confort și au învățat un dans nou. Cupluri de orice vârstă, copii și necunoscuți s-au adunat duminică pe strada Veronica Micle și s-au lăsat ghidați de sunetul ritmului de tango. Indiferent dacă sunt începători sau inițiați în arta acestui dans, oamenii s-au bucurat de eveniment până la apusul soarelui.

„Dansăm împreună deja de trei ani, iar acest eveniment ne-a ajutat să practicăm noi mișcări. Totul este organizat foarte bine, iar lecțiile sunt predate într-un mod care i-ar face și pe novici să învețe să danseze”, menționează Nina și Bruno, cuplu prezent la eveniment.

Potrivit organizatorilor, evenimentul face parte din seria de evenimente #NeVedempeMicle în cadrul proiectului „Veronica Micle – stradă pietonală”, care are scopul de a crea experienţe noi pe străzile Chişinăului. Inițiativa de a învăța dansul născut din pasiune este susținută și de iubitorii de a încerca ceva nou.

„Cred că astfel de evenimente sunt benefice pentru societate, deoarece poți interacționa cu oameni noi, poți revedea vechi cunoștințe și pentru câteva ore te poți detașa de rutină. Cumva te face să uiți de probleme și alte chestii care te copleșesc zi de zi.

Profesorii de dans care predau astăzi aici oferă lecții bune și observ că mulți deprind foarte ușor mișcările”, adaugă Anastasia.

„Dansăm pe Micle” este un eveniment organizat de către Centrul de Urbanism și a adunat oameni din diferite colțuri ale lumii, turiștii declarându-se încântați de organizare, menționând că au fost plăcut surprinși să vadă cum se predau gratis lecții de tango în aer liber.

Foto: ZUGO/Mihail Pohileac

Preluat de la: zugo.md