534P87FLH7.jpg
În lume, la momentul actual există circa 250 de rase de pisici: pufoase și fără păr, îndrăznețe și prietenoase, pline de dragoste și libertine. Există totuși un lucru care le unește, toate sunt deosebit de frumoase, iar inima ți se topește când le vezi adormite la tine în brațe.

Am hotărât să vedem care sunt cele mai scumpe rase, și am rămas surprinși în urma analizei. Urmează să prezentăm prețurile și speciile de pisici, care valorează cât o întreagă avere.

Pisicile himalayene

Photo Credit: Ivan Jevtic

Photo Credit: Ivan Jevtic

Aceste creaturi se aseamănă mult cu pisicile persane, dar o distincție o reprezintă ochii albaștri și corpul de culoare deschisă, iar fața, urechile, picioarele și coada fiind de nuanțe mai întunecate. Himalaya sunt pisici delicate, ascultătoare și foarte prietenoase, au un temperament calm, iar un pui de această rasă costă aproximativ 500-1300 de dolari.

Scottish Fold

Photo Credit: 1zoom.me

Photo Credit: 1zoom.me

Scottish Fold sunt recunoscute în lumea întreagă pentru urechiușele drăguțe care atârnă, aceasta reprezintă o mutație genetică la care au fost expuse animalele. Pisicile în cauză sunt reprezentate de un caracter inteligent și dorința de a se juca mereu. Deseori pot fi observate cum stau pe picioarele din spate și urmăresc curioase ceea ce se petrece. Un reprezentant al acestei rase costă circa 200-1500 de dolari.

Egyptian Mau

Photo Credit: blogspot.com

Photo Credit: blogspot.com

Istoria acestei rase datează cu aproximativ 3000 de ani. Se presupune că ele erau oaspeți frecvenți în castelele egiptene regale. O deosebire a pisicilor Egyptian Mau este faptul că blana e pestriță. Pentru a deveni proprietar al acestei rase, veți fi nevoit să scoateți din buzunar între 500-1500 de dolari.

La Perm

all-about-rex-cat-breeds-curly-haired-cats-51f16b6014728

O rasă neobișnuită, care a apărut acum 40 de ani în SUA. Pisicile din rasa La Perm au blănița creață, o altă trăsătură distinctă ale acestei specii o reprezintă faptul că sunt hipoalergice. Un pui al acestei rase costă circa 200-2000 de dolari.

Russian Blue

Photo Credit: pets4homes.co.uk

Photo Credit: pets4homes.co.uk

Una dintre cele mai populare rase printre pisicile care au blană scurtă. Provine din Rusia și se crede că aceasta aduce norocul în casă. Russian Blue poate fi procurată cu 400-2000 de dolari.

Elf Cat

Photo Credit: sphynx-cattery.com

Photo Credit: sphynx-cattery.com

Este o rasă relativ tânără și a fost dezvoltată în SUA în 2006. Elf Cat sunt incredibil de prietenoase, inteligente, comunicative, curioase și creative. Cei care sunt dornici să cumpere această pisică unică vor trebui să plătească o sumă destul de mare de bani – 2.000 de dolari.

Norwegian Forest Cat

Photo Credit: mentalfloss.com

Photo Credit: mentalfloss.com

Strămoșii acestei pisici au fost crescuți de vikingi aproximativ 2000 de ani în urmă. Frumoasele reprezentate ale acestei rase pot îndura înghețuri dure și sunt niște vânătoare foarte bune. Prețul lor variază între 600-3000 de dolari.

American Curl

proxvost.info

proxvost.info

Această rasă a fost dezvoltată în California în 1981. Pisicile nou-născute nu se deosebesc de alte reprezentate ale acestei familii, însă încă din a 10-a zi a vieții lor, urechiușele lor încep să se întoarcă, ca niște coarne mici. Această caracteristică specifică atinge sute de mii de oameni din întreaga lume. Puteți deveniți stăpânul unui pui American Curl pentru 1000-3000 de dolari.

Bengal Cat

Photo Credit: pets4homes.co.uk

Photo Credit: pets4homes.co.uk

Rasa în cauză a fost obținută în urma încrucișării leopardului asiatic cu o pisică domestică. Aceste pisici iubesc să înoate și în ciuda dimensiunilor lor impresionante (4-8 kg) adesea se urcă pe umerii stăpânilor lor. Minunatul mini-leopard costă între 1000-4000 de dolari.

Safari

timesofisrael.com

timesofisrael.com

Această rasă a apărut în urma încrucișării unii pisici domestice și a unui Geoffroy, pisică sălbatică din America de Sud. O pisică matură cântărește în mediu 11 kg. Dacă doriți să deveniți proprietarul unui prădător domestic, va trebui să scoateți din buzunare circa 4000-8000 de dolari.

Caracal

Photo Credit: honesttopaws.com

Photo Credit: honesttopaws.com

Caracalul este în pericol de dispariție. Cu câțiva ani în urmă, această rasă sa mutat de la categoria de prădători sălbatici la animale de companie exclusive și scumpe. De aceea, cumpărarea unui pisic de la 7000 la 10 000 de dolari poate contribui la păstrarea acestei specii unice.

Chausie

Photo Credit: pets4homes.com

Photo Credit: pets4homes.com

Obținută în urmă încrucișării unei pisici domestice și a unei pisici de junglă, Chausie este una dintre cele mai rare rase. Reprezentanții acestei specii sunt foarte sociabili și se bucură de orice companie, fie că este vorba de un om, o altă pisică sau chiar un câine. Prețul unuii pisic variază între 8000-10000 de dolari.

Khaoo Manee

Photo Credit: kittydesires.com

Photo Credit: kittydesires.com

Putem găsi cele mai vechi referiri la această rasă în Tamra Maew, sau “Poezii din carte” (1350-1767). În vechiul Siam, Khao Manee a trăit numai cu familiile regale și a fost considerat un simbol al norocului, longevității și bogăției. Reprezetanții acestei specii costă circa 7 000-11 000 de dolari.

Savannah 

Photo Credit: ytimg.com

Photo Credit: ytimg.com

Această rasă a fost obținută în urma încrucișării unui Serval african și a unei pisici domestice. Sunt cele mai mari pisici: o pisică matură cântărește o medie de 15 kg și atinge înălțime de 60 cm. Pisicile Savannah sunt cunoscute pentru nivelul lor ridicat de inteligență, temperament calm, curiozitate și natură activă. Îi place să facă baie, să meargă în aer liber și să se joace. Pentru a obține un reprezentat al acestei rase minunate, trebuie să aveți o mulțime de spațiu pentru ca ea să se poată juca – precum și 4000-22000 de dolari.

Ashera

Photo Credit: cdnimg.in

Photo Credit: cdnimg.in

Ashera este cea mai exotică pisică domestică din lume. A fost obținută prin încrucișarea unei pisici domestice și a unei pisici de leopard asiatic. În opinia fondatorilor rasei, un Ashera este hipoalergenic. Poți deveni un mândru proprietar al acestei pisici maiestuoase pentru 22 000-100 000 de dolari.

Dacă te-ai hotărât să-ți iei un prieten pufos, aici poți găsi și o listă cu nume pe care le-ai putea pune.

Preluat de la: Diez.md