scara-bogatilor.jpg
Revista spaniolă El Pais a întocmit o listă cu 10 recomandări de locații subterane din întreaga lume pe care merită să le vezi. Printre acestea se regăsește și o locație din România. Este vorba despre despre Salina Turda din județul Cluj.

Salina Turda se găsește în zona Durgău-Valea Sărată din Turda (la 30 kilometri distanță de Cluj) și este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii din România în anul 2015. Locația a fost redeschisă în anul 1992 în scop turistic și curativ și poate fi vizitată tot anul împrejur.

Revista El Pais descriere unicitatea acestui loc menționând faptul că acolo poți găsi un SPA subteran neobișnuit. „Spațiul nu este pătruns de razele soarelui, în schimb sunt reflectoare puternice și neoane care îi conferă o luminozitate spectrală. Restul surprizelor oferite de vechea mină sunt roata ei subterană Ferris, micul său lac cu bărci pe care te poți plimba cu vâsle și chiar o sală de concerte și minigolf”, se arată în articol.

Locația poate fi vizitată de luni până duminică între orele 9.0-19.00, ultima intrare fiind la ora 18.00. Pentru a intra acolo ai nevoie de un bilet turistic care variază între 30 și 60 de lei românești (125-245 de lei). De asemenea, există o serie de taxe pentru diverse activități și servicii turistice. În total, există opt săli diferite care pot fi vizitate. Mai jos vă lăsăm o galerie foto cu locația respectivă.

Sursă foto: salinaturda.eu

Dacă sunteți curioși și vreți să ajungeți în această locație, găsiți toate informațiile necesare aici.

Pe final, ne întoarcem la locațiile subterane recomandate de El Pais. În listă se mai regăsesc următoarele:
Catacombele din Palermo sau Napoli, peștera de cristal din Pulpí (Spania), Muzeele metrourilor din Moscova, Budapesta sau New York, buncărele din Praga și insula Jersey, templul din Zipaquirá (Columbia), băi publice subterane din Londra, cinema subterană din Viena, fostele temnițe din Granada, Yorkshire și Chillon, peșterile din Škocjan (Slovenia) și Waitomo (Noua Zeelandă).

Preluat de la: diez.md