24ducklings_xp-jumbo.jpg
O raţă din Minnesota are în grija ei în jur de 70 de puișori, o imagine remarcabilă surprinsă de un fotograf amator, într-o excursie recentă la Lacul Bemidji, la aproximativ 150 de mile nord-vest de Duluth.

„A fost de necrezut”, a declarat fotograful, Brent Cizek, într-un interviu. „Nu știam că o rață ar putea avea grijă de atâţia pui.”

De obicei, o raţă îngrijeşte în jur de 20-30 de pui, dar peste 70 de răţuşte în acelaşi loc este o apariţie spectaculoasă, scrie observator.tv.

#Oriunde merge mama raţă, acolo merg şi cei 76 de pui

Experții spun că fotografia, care a fost împărţită între cunoscătorii de păsări și prezentată pe site-ul Societății Naționale Audubon, oferă un exemplu de fenomen oarecum obişnuit în natură. Iată o privire la poveste – și la știință – în spatele imaginii izbitoare.

24ducklings_xp-jumbo

#Când a fost realizată fotografia

Dl. Cizek a spus că a dat peste puii de răţuşcă la sfârșitul lunii iunie. Fotograful s-a îndreptat spre lacul local într-o barcă de plastic de 8 metri pe care a cumpărat-o pentru a-și realiza capturile în aer liber.

El a spus că nu se aștepta să facă multe fotografii în acea zi , şi-a adus doar o cameră și o lentilă, dar apoi a văzut rața și copiii ei.

A încercat să prindă cât mai multe cadre, în timp ce se vâslea pentru a ajunge mai aproape. A plecat apoi repede acasă, pentru a vedea fotografiile. Doar o poză s-a dovedit a fi clară, cea în care mama-raţă croieşte drumul pentru ea şi cei peste 70 de pui.

#Pot aparţine atâţia pui unei singure raţe?

Răspunsul este nu. Femela surprinsă în fotografie este ceea ce se poate numi „mama-raţă”, o specie comună lacurilor de apă dulce, care păzeşte zeci de ouă sau pui, după cum afirmă Societatea Națională Audubon.

Preluat de la: diez.md