1_fbV0k0minkJ3AaNE9Unb1w.jpeg
Laila Laurel este o designeră și feministă care a creat un scaun neobișnuit destinat bărbaților care iubesc să-și desfacă prea tare picioarele în spațiul public (n.r. acest fenomen poartă denumirea de „manspreading”). Creația ei a câștigat Premiul Belmond, asociație care susține începuturile designerilor tineri.

Acest fenomen creează cel mai mult disconfort femeilor în transportul public, iar această tânără a încercat cumva să le ajute să depășească această incomoditate, scrie independent.co.uk.

(Laila Laurel)

Grație acestui concept de scaun, designera a fost premiată la concursul Belmand Award. „Nu m-am așteptat la acest rezultat, dar în același timp sunt foarte fericită și onorată că am câștigat Premiul Belmond. Aștept cu nerăbdare să încep să le produc în acest an”, a menționat Laurel.

În același timp, Laurel a câștigat o bursă de 1000 de lire sterline pentru a crea o gamă de aceste scaune pentru o companie hotelieră.

(Laila Laurel)

(Laila Laurel)

Ideea acestui proiect face parte din Tema ei de masterat „O soluție împotriva fenomenului manspreading”. Al doilea scaun creat de ea este destinat femeilor care să aibă posibilitatea să se odihnească pe acest scaun, permițându-le să-și întindă picioarele mai larg.

Preluat de la: diez.md