1540476817742.jpg

Studenții de la Academia „Ştefan cel Mare” a MAI au jurat astăzi credință patriei, în cadrul unei ceremonii tradiționale. Tinerii au împărtășit zâmbete, dar și lacrimi, la cel mai important eveniment din cariera unui polițist.

Cei 136 de studenți, 52 de fete și 85 de băieți, au jurat vigilenţă şi curaj în apărarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor şi a integrităţii Republicii Moldova, în prezența familiilor care au venit să fie alături de ei la această etapă a vieții lor.

În cadrul evenimentului, au mai fost prezenți ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, secretarul general de stat, Simion Carp, prorectorul Academiei, Valentin Chirița, șeful Poliției Naționale, Alexandru Pînzari, veterani, dar și profesori.

Ministrul Alexandru Jizdan a menționat care este rolul Academiei în creșterea și educarea generațiilor de polițiști, care în cadrul acestei instituții de învățământ acumulează cunoștințele și abilitățile necesare unui angajat din acest domeniu.

„Țara cu oameni care au depus jurământul poate rezista la orice încercare. Jurământul nu este doar un proces, este o filosofie, iar, în urma lui, tinerii se schimbă, pentru că în continuare vor servi patria cu mândrie și cu multă responsabilitate”, a spus ministrul.

Tinerii, împreună cu invitații, au depus flori la bustul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, iar evenimentul a continuat cu o prezentare a Gărzii de Onoare și a Orchestrei Model a Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Menționăm că aceasta este a 28-a generație de studenți admiși la studii în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare”, care îşi vor face studiile la facultatea Securitate Civilă și Ordine Publică și facultatea Drept.

Foto: MAI via Facebook

Preluat de la: zugo.md