trump-1.jpg
Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au dat mâna, marţi, în hotelul Capella din Singapore. Trump a devenit astfel primul preşedinte în funcţie din istoria Statelor Unite care se întâlneşte pentru a discuta cu un lider al Coreei de Nord.

Cei doi lideri s-au întâlnit pe insula Sentosa, în Singapore, după luni de negocieri diplomatice. Aceştia vor discuta despre reducerea tensiunilor militare şi denuclearizarea Peninsulei Coreene, relatează site-ul postului BBC, citat de mediafax.ro.

În discuţiile avute cu presa, Donald Trump a sugerat că va avea o „relaţie extraordinară” cu liderul de la Phenian, Kim Jong-un.

U.S. President Trump Meets North Korean Leader Kim Jong-un In Singapore

Kevin Lim / The Straits Times / Handout / Anadolu Agency

„Mă simt foarte bine. Vom avea o discuţie extraordinară care va avea un mare succes”, a declarat Donald Trump.
Cei doi lideri au părut să fie foarte relaxaţi înainte de întâlnire.

„Nu a fost uşor să ajungem aici. Au fost obstacole, dar le-am depăşit ca să ne aflăm aici”, a declarat Kim Jong-un.

Secretarul de Stat Mike Pompeo, consilierul pentru probleme de securitate naţională John Bolton şi şeful Statului Major l-au însoţit pe preşedintele american Donald Trump la summitul istoric cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, care se desfăşoară în Singapore, relatează site-ul postului CNN.

„Vom avea succes! Aştept cu nerăbdare să lucrez cu tine. Vom reuşi”, a declarat Donald Trump, stând în faţa liderului de la Phenian.

Cei doi lideri au început deja a doua serie de discuţii, după ce prima s-a încheiat de dimineaţă.

Preluat de la: diez.md