iPiccy-collage-45.jpg
Chiar dacă granițele sunt închise și nu putem pleca la odihnă peste hotare, așa precum mulți dintre noi s-au obișnuit, totuși, nu trebuie să uităm că avem în țara noastră multe opțiuni pentru o odihnă plăcută cu peisaje panoramice. Grafit Holding a făcut o nouă listă cu locurile frumoase din Moldova, unde vă puteți relaxa și bucura de priveliștile frumoase pe care le avem.


Duruitoarea Veche

Este situată în apropierea orașului Costești, la aproximativ 155 km de Chișinău, cunoscută ca o așezare străveche a epocii de piatră. Grota Duruitoarea Veche este specială datorită versanților de calcar și stâncilor de cele mai neobișnuite forme. Locul este cunoscut în toată lumea, pentru că, odată demult, aici au fost descoperitei rămășițele unei vechi civilizații, fiind identificate fosile din epoca de gheață. Chiar la poalele grotei se află Campingul Duruița, unde puteți merge la pescuit, să înotați, să faceți alpinism sau un grătar în peșteră, să închiriați o casă sau pur și simplu să veniți cu un cort și să vă relaxați.

Facebook.com/grafitholding/

Conacul Lui Uvaliu Din satul Căzănești

Căzănești este un sat din raionul Telenești. În această localitate au fost păstrate rămășițele turnului de apă, care făcea parte din Palatul Conacului la sfârșitul XIX – începutul secolului XX. Din păcate, aceasta este tot ce a mai rămas din palatul uriaș, construit de boierul Ștefan Uvaliu. Merită de remarcat că acest loc are o natură incredibil de frumoasă, însoțită de peisaje vibrante. De aceea, cu siguranță veți găsi unde să vă plimbați și să petreceți timpul frumos și relaxant, departe de forfota orașului.

Facebook.com/grafitholding/

Mănăstirea Rudi

Mănăstirea este situată la 140 km de Chișinău, în satul Rudi, raionul Soroca. A fost fondată în 1777, pe teritoriul moșiilor care aparțineau fraților Andronache și Theodore Rud, cu sprijinul bănesc al negustorului Danciul din Podolia. Biserica a fost construită păstrând tradițiile vechii arhitecturi moldovenești. Acum mănăstirea este înconjurată de o pădure pitorească și un defileu.

Facebook.com/grafitholding/

Lacul Albastru

Lacul Albastru este situat la marginea satului Naslavcea, raionul Ocnița. Acolo a fost odată o carieră inundată de argilit, iar, cu timpul, locul s-a transformat într-un lac impresionant, de culoare turcoaz cu o plajă de grafit. De ce să mergem în Croația dacă avem aici o astfel de frumusețe?!

Facebook.com/grafitholding/

Moara de vânt din satul Beșalma

De mai bine de un secol și jumătate, pe un deal de la marginea satului Beșalma (Găgăuzia) stă o moară de vânt, de care mai putem vedea doar în cărțile vechi. Construcția este încă funcțională, iar localnicii, câteodată, se mai folosesc de ea.

Facebook.com/grafitholding/

Stația meteorologică din Cornești

În satul Cornești, raionul Ungheni, există o minge neobișnuită, cu un diametru de aproximativ 18 metri. La moment, aceasta nu este folosită în niciun fel, dar se presupune că în timpul URSS a fost proiectată pentru ca în interiorul acesteia să fie integrat un echipament de urmărire a obiectelor spațiale. Să intrați neapărat înăuntru pentru a-i simți acustica și a-i simți atmosfera neobișnuită.

Facebook.com/grafitholding/

Mănăstirea Japca

Mănăstirea este construită pe o pantă stâncoasă, pe suprafața căreia se întinde o pădure deasă și verde. Ca prin minune, pe vârful stâncii stă nevătămată o biserică, construită încă în sec XVII-lea, iar ca să ajungi la ea trebuie să treceți peste un pod suspendat de toată frumusețea. Anume din această biserică de oțel a fost creată mănăstireaConform legendei, cel care a întemeiat mănăstirea Japca a fost călugărul Jezechil, care călătorea prin Basarabia acelor timpuri. Din cauza invaziei tătarilor, localnicii nu-și permiteau să construiască o biserică, iar călugărul s-a oferit să construiască o mănăstire chiar pe stâncă.

Facebook.com/grafitholding/

Capela doamnei Stroievskaia din satul Stolniceni

Capela este construită în satul Stolniceni, raionul Edineț. În apropiere, lângă spitalul din sat, există și un parc incredibil de frumos, fondat în 1910 de către moşiereasa Stroievskaia. Cândva a fost și un lac acolo, din care a rămas doar un iaz mic. Nu departe de parc și de spital, doamna Stroievskaia a construit o capelă pe care am vizitat-o și noi. Chiar dacă a trecut mai bine de o sută de ani de la construcție, aceasta s-a păstrat perfect, așa că veți avea ocazia să vă bucurați de frumusețea arhitecturii, dar și de peisajul frumos din jur.

Facebook.com/grafitholding/

Hora Haiducilor

Iar acum, ca la desert, vă prezentăm una dintre cele mai frumoase sculpturi moldave, care poate fi găsită în nordul țării – „Hora”. Sculptura se află în satul Bravici, raionul Călărași. Potrivit autorului – Nicolae Vieru – aceasta simbolizează poporul moldovean ca națiune, unit pentru cel mai înalte țeluri.

Facebook.com/grafitholding/


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md