MCZoPTQ0MCZoYXNoPTNlNmY4MDM4N2Q3NGVjMjNjYjVkMDVlNjE2MTQ3ZjVj.thumb_.jpg
Lituania intenționează să construiască o barieră la granițele sale cu Belarus și să desfășoare armata la frontieră în încercarea de a descuraja intrarea migranților în țară. Anunțul a fost făcut de prim-ministra țării, Ingrida Šimonytė, ca urmare a deciziei regimului Lukașenko de a permite trecerea migranților după sancțiunile impuse de Uniunea Europeană, conform Reuters, citează Digi24.

„Vom începe construirea unei bariere fizice suplimentare, care va separa Lituania și Belarusul și care va fi un semnal și o descurajare pentru cei care organizează fluxurile ilegale de migranți”, a spus, marți, șefa guvernului lituanian într-o conferință de presă.

Profimedia Images

Šimonytė a mai declarat că Belarusul le oferă migranților zboruri spre Minsk de la Bagdad și, posibil, Istanbul. Ea a spus că are dovezi găsite la cel puțin un migrant.

Uniunea Europeană condamnă decizia Belarusului de a le permite migranților ilegali să treacă în Lituania ca răspuns la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană, a declarat luni președintele Consiliului European, Charles Michel.

<!–

–> <!–

–>

Guvernul lituanian a declarat, vineri, stare de urgență la nivel național, conform Agerpres, în condițiile în care numărul migranților, în principal irakieni, veniți din Belarus a ajuns la 150 pe zi, mai mulți decât au intrat în Lituania în fiecare dintre precedenții trei ani.

Preluat de la: diez.md