seriale.jpg

După cum am menționat într-un articol anterior, una dintre principalele tendințe de călătorii ale anului 2023 este vizitarea locurilor în care s-au filmat cele mai populare filme și seriale. Pentru pasionații de călătorii și cinefili, 34travel.me a creat o listă a țărilor din Europa în care s-au petrecut filmările celor mai renumite seriale din ultimii ani.

Articolul poate conține spoilere.

# La Casa de Papel  Spania

„Fabrica de bani” a devenit, probabil, cel mai popular serial spaniol din ultimii ani. Filmările au avut loc la Madrid, pe străzile căruia poți recunoaște câteva dintre locațiile pe care le-ai văzut și în serial.

Spre exemplu, în primul sezon, oamenii care purtau măștile Dali au „capturat” clădirea Centrului Superior de Cercetare Științifică. Fațada acestui centru poate fi regăsită pe Calle de Serrano, numărul 117. O altă clădire este Nuevos Ministerios, localizată pe Paseo la Castellana, numărul 63. „Ploaia de bani” a avut loc în Plaza del Callao.

# „Emily în Paris” Franța

Majoritatea scenelor din renumitul serial s-au filmat, după cum ar fi și de așteptat, la Paris. Aici poți regăsi apartamentul lui Emily din Place de l’Estrapade, restaurantul Terra Nera (Rue des Fossés Saint-Jacques, numărul 8) și Brutăria Modernă cu „cea mai delicioasă pain au chocolat”.

Biroul Savoir este situat lângă anticariatul Galerie Patrick Fourtin, iar clădirea în sine este situată în Place de Valois, la câțiva metri de Luvru. În același loc găsești și Jardin du Palais Royale, unde Emily și-a cunoscut viitoarea prietenă Mindy.

# „Bridgerton” Marea Britanie

Conacul în care locuiesc personajele principale ale serialului este Ranger’s House și se află în zona londoneză Greenwich (Chesterfield Walk, Londra, SE10 8QX).

Moșia ducelui de Hastings a fost filmată în mai multe locații: conacul contelui de Pembroke (Tatum Street, numărul 80, Londra, SE17 1QR), castelul Alnwick (Hallam Street, numerele 56-60, Londra, W1W 6DA) și reședința ducilor de Beauforts (Beaufort Street, numărul 69, Londra, SW3 5AH).

Regina Charlotte își petrece cea mai mare parte a timpului la Palatul St. James (Marlborough Road, St. James’s, Londra, SW1A 1BQ) și Palatul Buckingham (Londra, SW1A 1AA). Casa lui Featherington este situată în Royal Crescent din Bath.

# Al patrule sezon din Stranger Things Lituania

Filmările celui de-al patrulea sezon al Stranger Things au avut loc în Vilnius și în localități din apropiere. Închisoarea Lukiški este situată chiar în centrul capitalei Lituaniei, pe Lukiškių skersgatvis, numărul 6. Filmările au avut loc atât în ​​interiorul clădirii, cât și în exterior.

Tot în Vilnius se regăsește aerodromul Kyviškės, doar că nu există inscripția Yuri’s Fish’n’Fly. O altă atracție este vechea biserică Sf. Lawrence din 1774.

# „Wednesday”România

Clădirea Nevermore Academy este, de fapt, Castelul Cantacuzino din România. Acesta este situat în orașul Bușteni (strada Zamorei, numărul 1, Bușteni) și a fost construit la începutul secolului trecut.

Unele scene au fost filmate la București: Casa Monteoru din București (Calea Victoriei, numărul 115), Universitatea Politehnică (splaiul Independenței, numărul 313), Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” (șoseaua Cotroceni, numărul 32), Bazinul de înot Dinamo „Tolea Grințescu” (șoseaua Ștefan cel Mare, numerele 7-9, București), dar și la Gara regală din Sinaia.

Mai multe locuri în care a fost filmat serialul vedeți în acest articol.

Pe câte dintre acestea le recunoașteți?

Preluat de la: diez.md