1539264830783.jpg

Prietenii și toate personele dragi ale lui Viorel Mardare au organizat o petrecere cu ocazia zilei de naștere a regizorului. Chiar dacă personal nu a fost în țară, aniversarea acestuia a fost sărbătorită în cadrul unui eveniment de caritate, unde oamenii, prin bunătate, au încercat să-i ofere încă o speranță de a lupta cu boala.

Petrecerea „a găzduit” mai multe fapte frumoase, organizate de oameni ce-i vor binele regizorului, care acum se află la un tratament în străinătate. Astfel, zeci de prieteni, amici și chiar oameni ce nu-l cunosc au venit să-l sprijine moral, dar și financiar.

„Este un eveniment emoționant și un sprijin moral enorm. Pentru că atunci când ai cancer, este important ca prietenii și toți cei dragi să-ți fie alături. Astăzi, suntem cu tricourile „Fără frică de iubire, iar toți banii din vânzare vor merge către Viorel”, a mărturisit Angelica Frolov.

În cadrul evenimentului, cei prezenți au putut face donații la boxele special amenajate în sală, având posibilitatea de a lăsa și un mesaj de încurajare pentru Viorel. Totodată, zeci de oameni nu au ratat ocazia de a procura carțile Adrianei Vasilcov, iar banii câștigați, ulterior, vor merge pentru tratamentul regizorului. Oamenii au luat și hanorace cu expresiile lui Viorel inscripționate pe ele. Astfel, cei dragi i-au putut simți prezența, deși acesta nu era lângă ei.

„De ziua mea am decis să las toate planurile și să dedic timpul acestui eveniment extraordinar, pentru că vreau ca Viorel să revină, să „zboare” și să fie plin de puteri. Sper tare să se vândă cărțile, ca să pot dona fiecare bănuț pentru sănătatea acestui om minunat. Creația lui Viorel pentru mine întotdeauna a fost wow, este un regizor fain, este un om foarte bun”, a zis Adriana Vasilcov pentru ZUGO.

Evenimentul caritabil a colectat bani prin mai multe licitații: texte ale lui Viorel scrise de-a lungul anilor, dar și vinuri rare, alese din colecțiile unor producători autohtoni sau colecții personale ale unor amatori de vin. Una dintre aceste sticle, care datează din 1984, a fost cumpărată cu 23.000 de lei, iar alta cu 10.500 de lei.

„Sperăm ca acest eveniment să aibă un impact pozitiv, pentru că Viorel merită acest lucru. Știm cât de mult s-a implicat el pentru dezvoltarea societății, promovarea unor valori. Viorel niciodată nu a spus nu vreau sau nu pot, ci întotdeauna a spus „hai să încercăm”, de aceea cred că, acum, merită tot sprijinul nostru”, a spus Ion Coșeru.

Lupta cu cancerul e dură și scumpă. De aceea, toți cei prezenți au încercat să-l ajute pe Viorel cu puținul pe care-l au. De „ziua lui”, vizitatorii au putut viziona operele semnate de Viorel, care au dus faimă bună și în afară țării, iar la finele evenimentului toți au petrecut pe muzica trupei Snails.

Emoțiile s-au făcut simțite prin lacrimi, cuvinte frumoase și faptele bune, care au fost făcute nu doar de cei prezenți, dar chiar și de diasporă.

Amintim că o campanie de colectare de fonduri a fost lansată la 8 august curent pentru a-l ajuta pe cunoscutul regizor, care a fost diagnosticat cu adenocarcenom, cancerul afectându-i rinichii, plămânii și ficatul. După câteva zile, autorul a numeroase spoturi creative, în vârstă de 36 de ani, a scris pe contul său că a rămas plăcut surprins de oamenii care i-au oferit sprijin și de cât de multă dragoste există în jur. 

Foto: ZUGO/Tudor Bucarev

Preluat de la: zugo.md