1487003748473.jpg

Cassandra de Pecol, o tânără din Connecticut, SUA, a decis, cu 18 luni în urmă, să viziteze toate statele suverane din lume și să înregistreze un record mondial. Ei bine, tânăra a bătut recordul precedent și a devenit, recent, prima femeie care a vizitat toate țările lumii.

Minunata sa călătorie se numește „Expedition196” și a început la 24 iulie 2015. Cassandra călătorește ca un ambasador pentru pace din numele Institutului Internațional pentru Pace prin Turism. Aventura, care s-a finisat la 2 februarie 2017, a costat aproximativ 200.000 de dolari, dar cheltuielele au fost acoperite de sponsorii care o susțin, potrivit boredpanda.com.

Pe pagina ei de Facebook, tânăra a ținut să specifice că întreaga aventură nu a fost atât de ușoară precum am vrea să credem, mai ales pentru că în mediul on-line multe persoane o atacau și acest lucru contravinea scopului inițial al călătoriei.

Următoarea provocare pentru Cassandra este Antarctica, iar în vara acestui an, tânăra va iniția un curs menit să-i ajute pe alți oameni să călătoarească prin lume, beneficiind de sponsorizări și alte diverse facilități.

În octombrie 2015, încă la începutul expediției, Cassandra a vizitat și Republica Moldova, destinațiile turistice alese fiind Cricova și Orheiul Vechi.

Menționăm că recordul precedent era deținut de Henrik Jeppesen, un danez în vârstă de 28 de ani. El a reușit, până a împlini 28 de ani, să viziteze toate țările lumii și astfel să devină este cea mai tânără persoană căreia i-a reușit această performanță. 

CITEȘTE ȘI: foto | La doar 27 de ani e pe cale să devină prima femeie ce a călătorit în toate țările lumii

Preluat de la: Zugo.md