koktebel.jpg
Imaginează-ți: valuri, plajă, costume de baie, pălării, dansuri, bere rece, jazz și cremă de soare. Le-ai putea combina pe toate dacă alegi să mergi în acest an la Jazz Koktebel Festival. Uneori nu e de ajuns să cunoști doar line-up-ul unui festival ci să mai ai și încredere în experiența de 15 ani a organizatorilor și să te bucuri de marele bonus de a avea acces permanent la plaja cu nisip moale și marea caldă la picioare.

Înainte de conflictul dintre Rusia și Ukraina, festivalul de jazz avea loc la Koktebel. Vizitatorii fideli ai evenimentului își amintesc cu mare nostalgie de Koktebelul rebel. Orașul Cernomorsc (fostul Iliciovsk) din regiunea Odesei, a invitat festivalul la ei și i-au oferit o zonă mare de recreere cu numele tipic Ceaica și plaja privată care-i aparține. The show must go on. Denumirea festivalului oricum nu și-au schimbat-o, din principiu, respect, nostalgie pentru Koktebel.

koktebel1

Anul acesta, în perioada 24-27 august, pe acele 5 scene amenajate, vor ieși unul câte unul: Asian Dub Foundation, Jay Jay Johanson, Shantel & The Bucovina Club Orkestar, Red Snapper, ТНМК Jazzy ș.a. Și, desigur, special guest, Karl Frierson (solistul trupei De-Phazz) care e un rezident permanent, prieten și, dacă vrei, chiar mascota festivalului. Lista trupelor invitate crește, în zilele ce urmează ni s-a promis că se vor publica nume noi. Le vei găsi pe site-ul koktebel.info sau pe pagina de Facebook a festivalului.

koktebel2

Și pentru că în ziua de azi, un festival nu e doar muzică, pe teritoriul Koktebel Jazz e și food court, și o zonă cu proiecții de filme, iar pe plajă arunci frisbee și joci volei toată ziua, te scalzi, te bronzezi, meditezi, faci yoga, alergi ș.a.

harta

Biletele le poți procura atât per zi dar și sub formă de abonamente pe toate acele 4 zile cât va dura festivalul. De asemenea, festivalul mai are și o zonă de campare pentru care trebuie să procuri un voucher special ca să poți beneficia de toate facilitățile de camping. Nu uita, un festival e simțit la maxim doar atunci când ești stabilit pe teritoriul lui 100%, în cort.

Biletul de o zi costă circa 275 de lei, iar abonamentul pe 4 zile – 905 lei. Voucherul camping trebuie luat adițional. Copiii până la 12 ani intră gratuit.

koktebel3
Și pentru că vor veni nume celebre, noi te ajutăm să-ți amintești și ce muzică fac:

Asian Dub Foundation
Jay-Jay Johanson
Shantel & Bucovina Club Orkestar
Red Snapper

Text: Iris Crețu

Preluat de la: diez.md