1538319953527.jpg

Există persoane care iubesc călătoriile și există persoane care adoră mâncarea, însă, mai sunt și gurmazi ce iubesc să descopere noi orașe, inclusiv și bucătăriile acestora. Astfel, dacă și tu intri în această categorie și încă nu ai mers în vacanță în acest an, atunci ți-am pregătit o listă cu 5 destinații turistice unde poți descoperi cea mai bună mâncare.

Macedonia. Bucătăria din Macedonia nu este foarte celebră, dar specialiştii în domeniu spun că are toate şansele să devină în curând. Pe scurt, este vorba despre o combinaţie de preparate balcanice, din Orientul Mijlociu şi Mediterana: o abundenţă de brânzeturi, produse de patiserie şi preparate din carne, alături de legume proaspete şi de vinuri locale apreciate.

Grecia. Mâncarea grecească nu mai are nevoie de prezentare. Felurile de mâncare greceşti, pe cât de proaspete pe atât de sănătoase, includ uleiul de măsline, brânza feta, peştele şi produsele de patiserie. Cultura gastronomică a acestei ţări este veche de peste 4000 de ani şi este caracterizată de o simplitate rustică, cu ierburi proaspete – mărar şi mentă – şi cele mai fragede cărnuri, cea mai apreciată fiind cea de miel, scrie adevărul.ro.

Slovenia. Slovenia, cunoscută drept „Europa în miniatură”, are o bucătărie diversă, care include tocane din zonele de munte, cu „prsut” (pastramă), dar şi strudele senzaţionale. Turul culinar poate fi început în Ljubljana, unde se găsesc numeroase cafenele, cu prăjituri delicioase, dar şi celebrul schnapps – băutura naţională.

Italia. Este poate ţara cu cea mai cunoscută gastronomie în lume. De la pizza la paste, risotto şi polenta, preparatele italieneşti sunt regionale, diverse în funcţie de sezon, simple şi delicioase. A nu se omite regiunea toscană, cunoscută pentru viile şi livezile de măslini. Printre specialităţile regionale se numără mozzarella de bivoliţă şi limoncello – o băutură pe bază de lămâie.

Muntenegru. Ca şi în Macedonia, bucătăria din Muntenegru nu este foarte cunoscută, dar are un mare potenţial pentru următorii ani. Bucătăria muntenegreană recomandă gustări de provenienţă turcească şi italienească – chebap, gulaş, supă de fasole, preparate cu fructe de mare şi un număr mare de beri şi vinuri locale.

Foto: Culture Trip, Eater Boston, itinari, Doza de bine, ancapavel.ro

Preluat de la: zugo.md