1-17.jpg
Anii ’90 au fost o perioadă de mari schimbări, cu o explozie a tehnologiei și apariția unor noi tendințe culturale. În acest deceniu au apărut multe obiecte și produse emblematice care au marcat epoca, dar care acum au dispărut. Astfel, dacă ești nostalgic(ă) după acea perioadă sau pur și simplu îți este interesant să afli ce avea toată lumea în anii ’90, acest articol este pentru tine.

#1. Geci de vânt


Sursă: mx.investing.com

Puține lucruri au definit anii ’90 mai mult decât hainele ridicole pe care toată lumea le credea la modă în acea perioadă. Cum ar fi hanoracele în culori neon sau pastelate. Rareori cei care purtau aceste geci le îmbrăcau pentru a alunga vântul. În schimb, le purtau pentru modă.

#2. Pogs


Sursă: mx.investing.com

Jocurile din curtea școlii care au la bază capacele de sticle au făcut înconjurul lumii timp de mulți ani. Fiecare deceniu are propria sa interpretare a jocului, dar anii ’90 l-au dus la un alt nivel cu POGS. Jocul era simplu: întoarceți discul unui adversar, iar acesta devine al dumneavoastră.

#3. Bandane


Sursă: mx.investing.com

Simțul modei în anii 1990 a inclus o gamă largă de stiluri incredibile pe care oamenii puteau cumva să le poarte în mod regulat. Astfel, bandanele au devenit un accesoriu de zi cu zi în acea perioadă.

#4. Clipsuri de păr în formă de fluture


Sursă: mx.investing.com

Aceste mici agrafe de păr în formă de fluturi colorați au apărut pentru prima dată în anii ’90 și în curând și-au făcut loc în șuvițele lungi ale unor vedete precum Sarah Michelle Gellar (Buffy), Melissa Joan Hart (Sabrina) și Hilary Duff (Lizzie McGuire).

#5. Telefon Nokia


Sursă: mx.investing.com

Erau din ce în ce mai mici, apoi mai mari, apoi din nou mai mici. Aveau antene. Apoi mai multe antene. Nu mai este nevoie să spunem că Nokia a lansat o mulțime de modele diferite de-a lungul anilor, dar cele din anii ’90 sunt cu siguranță cele mai cunoscute.

#6. Tetris


Sursă: Shutterstock.com

Tetris era un joc extrem de popular în anii 1990. El a fost inventat în anul 1984, iar ideea i-a aparținut unui programator de la Centrul de Calcul al Academiei de Științe a URSS. Acesta s-a bazat pe un puzzle pentamino, în care trebuie să asamblezi un dreptunghi din diferite forme de cinci celule. În tetris, fiecare figură este formată din patru celule. Numărul a fost redus pentru ca calculatoarele sovietice să aibă suficientă putere.

#7. Figurine din porțelan


Sursă: adme.media

În ceea ce privește statuetele de porțelan, în acea perioadă erau la modă și toată lumea le cumpăra. Astăzi, nimeni nu mai expune astfel de figurine în locuințele lor, dar colecționarii sunt gata să plătească un preț decent pentru acestea.

#8. Magnetofon


Sursă: adme.media

Oamenii cumpărau casete din ultimii bani și se simțeau cei mai fericiți că pot asculta muzică la faimosul magnetofon sovietic. Acum deja toți au uitat de acele timpuri fericite.

#9. Tamagotchi


Sursă: adme.media

Esența jocului era să ai grijă de animalul de companie electronic: să-l hrănești dacă vrea să mănânce, să-i dai apă dacă vrea să bea, să-l pui la culcare dacă vrea să doarmă, să te joci cu el dacă vrea să se joace și să-l tratezi dacă este bolnav.

#10. Masa care era scoasă doar de sărbători


Sursă: adme.media

Masa de sărbătoare îți avea locul ei în casă și nimeni nu se atingea de ea fără un motiv întemeiat. O mai țineți minte?

Preluat de la: diez.md