romania.jpg
Sud-estul, centrul și nordul României sunt sub cod portocaliu de vreme rea până mâine dimineață, iar cantitățile de apă pot depăși chiar și 60 de litri pe metrul pătrat. Zeci de oameni au avut nevoie de ajutorul pompierilor după ce casele le-au fost inundate. Mai multe drumuri au fost blocate de aluviuni aduse de ape și copaci doborâți de furtună. Un bărbat surprins de viitură în județul Arad a fost găsit mort la cinci kilometri de la locuința sa, a transmis IGSU.

În satele din județul Hunedoara, traversate de râul Cerna și de afluenții săi, apele au inundat mai multe gospodării, au blocat drumuri și au doborât stâlpi și copaci. În localitatea Govăjdia, pompierii au scos oamenii izolați în propriile case, scrie digi24.ro.

Aproximativ 200 de persoane din patru sate – Cerbăl, Vălari, Ulm şi Arănieş – din Ţinutul Pădurenilor sunt izolate în urma distrugerilor provocate de viituri la drumurile de acces, se arată într-un nou bilanț al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.


Hundedoara; sursă: adevărul.ro

De asemenea, peste 1 200 de consumatori din judeţ nu beneficiază de curent electric, însă echipe sunt în teren pentru a remedia defecţiunile, relevă datele transmise ISU Hunedoara de către furnizorul de electricitate.

Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara s-a aflat sâmbătă după-amiază sub Cod roşu de ploi torenţiale, în urma acestora peste 30 de localităţi fiind afectate de inundaţii.


Sursă: adevărul.ro

Zonele cele mai afectate sunt cele aflate în proximitatea râurilor. Pompierii au intervenit în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Timiş şi Vrancea în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale. Ei au evacuat apa din şapte case, 151 de anexe, 76 de curţi şi opt subsoluri. 32 de copaci rupi de vânt au fost înlăturați.

La nivel naţional, în ultimele 24 de ore, au fost evacuate 23 de persoane, iar altele 28 – salvate din calea viiturilor şi cazate la pensiuni. Un grupă de 24 de turiști cu vârste cuprinse între 20 – 60 ani, care nu au mai putut înainta din cauza creşterii nivelului pârâului Râmeţ din, Alba, au fost ajutați de pompieri. 

O persoană, pentru care a fost sesizată dispariția de la domiciliu a fost găsită la aproximativ 5 km de locuință, cu multiple traumatisme, decedată. E vorba despre un bărbat în vârstă de 74 de ani din localitatea Brazii care a fost surprins de viitură în gospodăria sa.

Circulația pe patru drumuri naționale este blocată.

Preluat de la: diez.md