maree.jpg
Într-o imagine de pe Google Maps a apărut un desen cu un penis gigant.

Conform Science Alert, localnicii din Australia ştiau de existenţa penisului de câteva luni, anterior fiind denumită pe harta ca lacul Betoota, acum denumirea fiind schimbată în „Aussie Wiener”.

Însă acesta nu este singurul penis vizibil din spaţiu regăsit în peisajul australian. În 1998, pilotul unui elicopter a observat o figură uriaşă pe un platou deşertic din sudul Australiei. Aceasta a primit denumirea de Marree Man după un oraş din apropiere.

Acest tip desene uriaşe sunt denumite geoglife, iar Marree Man este una dintre cele mai mari geoglife din lume, ce are 4,2 kilometri înălţime. Geogliful, deşi prezintă un bărbat indigen, pare a fi realizat în perioada modernă, iar acum, la 20 de ani de la descoperirea lui, antreprenorul Dick Smith a oferit o recompensă pentru cel ce a realizat desenul. În ultimii ani, desenul a început să se estompeze.

maree

Science Alert

Zonele aride din Australia sunt locaţii perfecte pentru geoglife deoarece fenomenele meteorologice sunt rare. Unele dintre cele mai vechi desene de acest fel se găsesc în Kazahstan şi au o vechime de 8.000 de ani. Opere de artă uriaşe au mai fost descoperite şi în pădurile amazoniene, însă unele dintre cele mai faimoase sunt liniile Nazca din Peru.

Preluat de la: diez.md