main-18.jpg
Pe 4 august 2021 a avut loc a treia ediție a Campionatului de vinuri din Republica Moldova. De data aceasta, participanții au degustat în orb Rose Monosoi, roada 2020, de la opt vinării diferite. Concursul a fost organizat de către VinAdor.

La acest campionat au participat opt vinării: Asconi Winery, Caragia Winery, Castel MIMI, Cheateau Vartely, Crama Ulinici, Cricova, Land of Basarabia, Vinaria Poiana.

În urma aprecierilor și notelor acumulate de la 88 de participanți, au fost alese trei cele mai bune vinuri ale acestui sort.

Locul 1: Castel Mimi

<!–

–> <!–

–>

Rosé Rara Neagră (2020) – un vin revigorant, cu aromă gingașă de zmeură, ce se împletește cu un gust dulciu-acrișor de grepfrut și limetă. Postgustul este proaspat și de durată.

Locul 2: Vinăria Poiana

Vinaria Poiana Rosé (2020) – vin rosé sec, cu o aroma dulceaga de coacaza roșie, mure, grepfrut. Aciditate bine balansata, cu un postgust fructat cu note ușoare de rodie spre final.

Locul 3: Crama Ulinici

Bronzul a fost câștigat de o vinărie mică și tânără fondată de către Nicu Ulinici.

Tânărul a aflat mai multe secrete despre vin de la tatăl său, care de profesie este vinificator.

Menționăm că, pe 19 august, va avea loc încă un eveniment dedicat vinului ROSÉ. De data aceasta se vor degusta vinurile rosé cupaj roada 2020. Mai multe detalii vedeți pe pagina de Facebook a VinAdor.

Preluat de la: diez.md