3008.jpg
Organizațiile pentru drepturile omului salută decizia armatei indoneziene de a pune capăt „testelor de virginitate”, catalogate drept „abuzive”, pentru femei. Procedura este cunoscută în Indonezia sub numele de „testul cu două degete”, deoarece în timpul examinării medicii introduc două degete în vaginul femeii pentru a verifica dacă himenul este încă intact sau nu. Cele declarate ca nefiind virgine sunt respinse pentru recrutare.

In cadrul unei teleconferințe cu comandanții militari din întreaga Indonezie, șeful Statului Major al armatei, generalul Andika Perkasa, a semnalat sfârșitul acestei practici de zeci de ani și a declarat că femeile vor fi recrutate în același mod ca și bărbații, scrie The Guardian.

Human Rights Watch a declarat că schimbările pe care Perkasa le-a declarat în cadrul conferinței se refereau la „testul de virginitate” abuziv, neștiințific și discriminatoriu în care toate ramurile armatei indoneziene.

„Examinarea nu are niciun merit științific sau indicație clinică. Apariția himenului nu este un indiciu fiabil al actului sexual si nu există niciun examen cunoscut care să poată dovedi un istoric de relații sexuale vaginale”, a declarat OMS in raportul intitulat Eliminarea testării virginității, publicat in 2018.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md