r.jpg
Ambasada Moldovei în Qatar a organizat la inițiativa diasporei, pe 1 martie, un eveniment dedicat confecţionării Mărţişorului, şi a unei celebrări festive de marcare a începutului primăverii.

La atelierul de creaţie au participat membrii comunităţii de cetăţeni ai Moldovei aflaţi în Statul Qatar, soţii/soţiile acestora, precum şi copii lor, prezente fiind mai mult de 40 de pers.

Desfăşurarea exemplară a evenimentului a fost posibilă datorită implicării active şi voluntare a membrilor diasporei, menţionăm apreciere distinctă persoanelor care au fost responsabile de atelierul de creaţie pentru copii şi adulţi.

„Membrii comunității moldovenești din Qatar s-au adunat recent în incinta ambasadei țării lor pentru a sărbători Martisorul, o tradiție antică care salută sosirea primăverii. Îmbrăcați în haine tradiționale, moldovenii au interacționat și au schimbat unul cu celălalt Martisoare, o pereche de flori roșii și albe. Acestea sunt simbolul respectului, iubirii și al prieteniei. Membrii comunității împreună cu copiii lor au efectuat, de asemenea, un atelier de creație. Aceștia au confecționat mărțișoare din țesături”, scrie qatartribune.com. 

Materialul integral îl găsiți aici. 

1 2 3 4 5

Preluat de la: diez.md