frunzmobili-1.jpg
Data inventării primului frunzmobili în Chișinău nu se știe. Unii presupun că atunci când a apărut orașul deștept Chișinău, atunci s-a invit și conceptul de frunzmobili.

Prima atestare a termenului frunzmobili apare la 6 noiembrie 2021 în una dintre caricaturile lui Alex Buretz în timp ce la cârma capitalei se afla primarul Ion Ceban.

Iar în perioada noiembrie 2021-august 2022, aparițiile frunzmobili-ului pe rețelele sociale s-au înmulțit, asta datorită locuitorilor activi ai capitalei Alex Buretz, Valeriu Zaporojan, Sergiu Bejenari și alții.

Iată mai multe exemple de frunzmobili-uri din Chișinău.

La 9 august 2022, edilul Capitalei a venit cu un anunț, care ar putea marca un moment de cotitură în evoluția și viitorul frunzmobili-urilor.

„100 de cărucioare pentru măturători, procurate de către DGLCA!

Tehnica a fost cumpărată în urma procedurilor de licitație conform legislației în vigoare.

Totodată, cu aceste cărucioare, angajații antrenați zilnic în salubrizarea manuală a spațiilor de uz casnic vor primi și mături noi care au fost procurate de la Societatea Orbilor din Moldova.

Utilaje de acest fel urmează să mai fie achiziționate de către DGLCA, astfel, încercăm în permanență să îmbunătățim condițiile de muncă ale angajaților noștri” a declarat Ion Ceban.

Deși au trecut mai mult de 10 zile de la anunț, noile frunzmobili-uri n-au fost zărite pe străzile Chișinăului, în timp ce cele creative continuă să bântuie capitala. 

Echipa #diez va continua să monitorizeze ce se întâmplă cu acest exemplu clasic de simbol al Chișinăului. 

Preluat de la: diez.md