numker-e1660998391833.jpg
Dacă cauți distracții în Chișinău, echipa #diez îți vine în ajutor. Am compilat o listă de quest room-uri din capitală, cu ce jocuri au și cât costă.

Ce este un Quest Room?

Un escape/quest/adventure room este un joc pentru oameni mari. Conceptul este simplu: tu și echipa ta (2-8 persoane) sunteți încuiați într-o cameră din care trebuie să evadați. Pentru asta trebuie să găsiți obiecte ascunse în cameră, să vă puneți mintea la contribuție și să rezolvați diverse puzzle-uri (enigme, jocuri) care vă vor duce la evadare. În caz că nu era clar, jocul este unul real, nu pe calculator; practic vei intra într-o cameră reală unde trebuie să găsești obiecte și să rezolvi puzzle-uri pe bune. E captivant și foarte distractiv!

Durata jocului este de obicei de 60-90 de minute, timp în care trebuie să rezolvați enigmele camerei și să găsiți singuri cheia de ieșire. Dar dacă nu vă descurcați, atunci ușa se va deschide oricum la final (de obicei după 60-90 de minute) și veți părăsi camera în calitate de pierzători. Dacă vrei să mergi la baie în timpul jocului sau ești afectat de claustrofobie, atunci poți lua legătura cu operatorul camerei și poți ieși mai devreme fără probleme – e doar un joc.

DoorDom. Quest Rooms Moldova

Sursă foto: DoorDom. Quest Rooms Moldova

Acest proiect are acum două camere: Bunker și Hotel.

Bunker – după o seară de distracție te trezești într-un bunker, astfel timp de 90 de minute trebuie să înțelegi cum ai ajuns acolo, cine te-a adus, dar cel mai important cum să ieși. Această cameră pentru patru persoane costă 800 de lei pentru 90 de minute.

Povestea Hotelului spune că v-ați dus împreună cu prietenii într-o călătorie și ați ajuns la un hotel, iar aici trebuie să descoperiți tainele lui. Această cameră pentru patru persoane costă 900 de lei pentru 90 de minute.

Maximul de jucători e de șapte persoane într-o cameră, iar pentru fiecare persoană în plus prețul este de 100 lei.

Camerele se află la adresa Habad Liubavici 12, mai multe detalii aici.

Кульминация MD QuestRoom

Кульминация MD QuestRoom

Acest QuestRoom are, de asemenea, două camere: una cu oglinzi, iar alta cu activitate paranormală.

Povestea camerei cu activitate paranormală este următoarea: Pe 27 aprilie 2016, în orășelul Hamshire din sudul Angliei, din motive necunoscute, familia Flanagan a dispărut în mod misterios, iar voi trebuie să descoperiți ce s-a întâmplat. Prețul acestei camere variază între 1 000 și 1 200 de lei, în funcție de ziua și ora aleasă, pentru o echipă de patru persoane.

Povestea camerei cu oglinzi: În 1912, la periferia New York-ului, a fost deschisă școala internat pentru fete Bennet. La școală studiau 120 de fete din familii bogate. După cinci ani, școala a fost închisă din cauza unor evenimente teribile: una dintre eleve, Ketty Matthews, a fost găsit ucisă într-o cameră ciudată cu un semn „H-212C”. Peste 100 de ani, școala s-a redeschis, iar tragedia s-a întâmplat din nou. Echipa va trebui să elucideze ce s-a întâmplat în acea școală. Prețul acestei camere variază între 800 și 1 000 de lei, în funcție de ziua și ora aleasă, pentru o echipă de patru persoane.

Maximul de jucători e de șapte persoane într-o cameră, iar pentru fiecare persoană în plus prețul este de 150 de lei. Iar pentru a ridica nivelul de spaimă, veți mai plăti 200 de lei.

Camerele se află pe strada Odesa 34/1. Mai multe detalii aici.

Keytime quest room

Keytime quest room

Acest quest room are două camere: Circus și Mummy.

În camera Circului va trebuie să rezolvați misterele din culisele unui circ, iar în camera Mummy, misterele din Egiptul Antic. Camerele costă 800 de lei pentru o oră, pentru patru participanți.

Maximul de jucători e de opt persoane într-o cameră, iar pentru fiecare persoană în plus prețul este de 100 de lei.

Camerele se află pe strada Podul Înalt 20/2. Mai multe detalii aici.

Room Break

Room Break

Acest proiect are mai multe camere, cea mai nouă fiind Sherlock Holmes. De asemenea, Alcatraz, The Ghost, Sheriffs Office.

Un quest în realitate, în care tu și prietenii tăi vă aflați într-o cameră plină de zone de refugiu, sarcini și mecanisme ingenioase. Scopul vostru este de a găsi soluția de scăpare din încăpere în decursul a 60 de minute. Aici se pune accent mai mult pe logică, decât pe frică.

Prețul pentru o echipă de la 2-4 persoane este de 500 lei în timpul săptămânii și în zilele de odihnă – 600 de lei. Daca sunteți cinci persoane, pot participa toți, doar prețul crește cu 100 de lei pentru persoana în plus.

Camerele se află pe strada Independenței 10/1. Mai multe detalii aici.

Adrenaline Quest

Adrenaline Quest este un joc de echipă, dezvoltat de o companie tânără din Moldova. La momentul de față există un singur quest „Ultimul Joc 2”. Jocul are genericul horror și include participarea actorilor.

Ce este special în „Ultimul Joc 2”? Ei bine, pe lângă faptul că trebuie să îndeplinești niște sarcini, vei avea o doză de adrenalină nebună, pentru că acest joc este creat într-un stil horror, iar decorul, sunetele și actorii prezenți te vor face să te simți exact ca într-un film de groază.

Quest-ul costă 1 000 lei pentru o echipă de până la cinci persoane, și încă 200 de lei pentru fiecare persoană în plus.

Organizatorii pot fi contactați pe această pagină de Instagram sau la numărul de telefon 079141419.

Horror Quest

Horror Quest Moldova

Acest Horror Quest are trei jocuri: Animalul de casă, Reactorul și Psihoza. La fel veți trece prin încercări și mai multe scene de groază.

Sunt deschiși începând cu ora 18.00 și până la ultimul client. Prețul unui joc în echipă este de 1 000 de lei. Grupul trebuie să fie compus din minim două și maxim cinci persoane. Se acordă 60 de minute pentru trecerea quest-ului. În ce constă acest horror quest? Te afli în componența unui grup de persoane, într-o încăpere reală, unde interiorul și decorațiunile creează o atmosferă mistică și înfricoșătoare. Aici ai posibilitatea de a evada într-o lume a misterelor și plină de enigme care necesită să fie rezolvate.

Pentru a te înregistra sau pentru a afla mai multe detalii sună la: 069880080 sau accesează pagina de Instagram.

Quest Arena

Quest Arena are un joc: Morga.

Quest-ul costă 1 000 de lei pentru o echipă de până la cinci persoane și încă 200 de lei pentru fiecare persoană în plus.

Mai multe detalii pe pagina de Instagram sau la numărul de telefon: 078874207

Preluat de la: diez.md