1488037293509.jpeg

Fotograful Bob Thissen din orașul Berlin care călătorești prin diferite țări în căutarea obiectelor de arhitectură distruse și părăsite a vizitat Moldova. În Chișinău, acesta a vizitat circul care l-a impresionat prin mărimea sa. Bărbatul a intrat în clădire și a realizat câteva poze nemaipomenite.

Pe timpuri circul găzduia aproximativ două mii de oameni în același timp. Astăzi clădirea este părăsită și distrusă, notează ZUGO cu referire la pixanews.com.

Fotograful în vârstă de 31 de ani a propus:

„Nici un fotograf ca mine în circul din Chișinău nu era, poate pentru că acolo nu este prea ușor să intri. Punctul culminant al clădirii sunt gresia cu animale și frescile. Pentru că Moldova este cea mai săracă țară din Europa, îmi imaginam că acestea au fost furate, vândute sau distruse. Dar eram foarte fericit când am văzut că sunt la loc”, a relatat fotograful.

Am observa că în Europa de Est toate monumentele și clădirile vechi sunt demolate, pentru că amintesc despre trecutul comunist. După părerea mea această clădire merită să fie păstrată pentru urmași”, a adăugat Bob.

 

Preluat de la: Zugo.md