airlander-1532959647.jpg
Circa 2,4 % din emisiile globale de CO2 provin din transportul aerian, iar industria este responsabilă de aproximativ 5 % din încălzirea globală. În acest context, o mică companie din Anglia, numită Hybrid Air Vehicles, vine cu o soluție alternativă.

Hybrid Air Vehicles a dezvăluit recent conceptele designului Airlander 10, o aeronavă cu 100 de locuri despre care se estimează că va funcționa cu 75 % mai puține emisii decât un avion convențional. Compania speră să introducă în cele din urmă un model hibrid-electric până în 2025, care ar reduce emisiile cu 90 % și un model complet electric până în 2030, care ar fi un avion ce produce nu produce emisii de carbon.

O călătorie cu noul tip de avion va dura puțin mai mult decât un avion obișnuit. Cu toate acestea, proiectarea interioară a acestuia este una suficient de plăcută pentru a petrece puțin mai mult timp acolo, îndeosebi odată ce asta încurajează protejarea naturii.

 

<!–

–> <!–

–>

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Hybrid Air Vehicles (@hybridairvehicles)

În contrast puternic cu avioanele comerciale cu spațiu limitat pentru picioare și scaune incomode, Airlander 10 va avea o cabină luxoasă și spațioasă cu fotolii mari, plușate și ferestre din podea până în tavan, pentru a putea admira întreaga frumusețe a zborului.

„Timp de multe decenii, zborul de la A la B a însemnat să stai într-un tub metalic cu ferestre mici – o necesitate, dar nu întotdeauna o plăcere”, a declarat George Land, director de dezvoltare comercială comercială la Hybrid Air Vehicles într-un comunicat. „Cu Airlander, întreaga experiență este plăcută, chiar excelentă.”

Hybrid Air Vehicles a primit deja sprijinul guvernului britanic și subvenții de la Uniunea Europeană, precum și investiții de la Departamentul Apărării al SUA. Dacă totul merge conform planului prestabilit, compania își va propune să producă în jur de 12 avioane în fiecare an începând cu 2025.

Mai multe despre Airlander 10 puteți citi aici.

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Hybrid Air Vehicles (@hybridairvehicles)

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Hybrid Air Vehicles (@hybridairvehicles)

Preluat de la: diez.md