Potrivit administratorilor Facebook, noul design a fost mult timp amânat. Păstrat pentru mai mulți ani decât era anticipat, vechiul stil de interfață era de mult timp o piedică în calea dezvoltării rețelei de socializare, adăugarea de noi și noi funcții aglomerând peste măsură formatul conceput inițial pentru o formă de prezentare mult mai simplă. Așa se face că unele secțiuni ale portalului Facebook s-au ales cu multiple puncte de intrare, în timp ce secțiuni importante precum Gaming și Watch s-au pierdut în interfața tot mai aglomerată, transmite go4it.ro.
Declinul vechii interfețe pare să fi început prin anul 2011, o perioadă în care aplicațiile pentru smartphone încă erau bazate pe limbajul de programare HTML5, același folosit și cu site-urile optimizate pentru mobil. Deși părea eficient, comparat tehnologiilor folosite anterior, limbajul HTML5 și-a atins limitele destul de repede, directorul general Mark Zuckerberg îndemnând încă din anul 2012 inginerii companiei să treacă la programarea de aplicații native. În timp, noua abordare a pus bazele strategiei mobile-first, folosită de Facebook și în prezent.
Rămasă cu un nivel de prioritate inferior, interfața pentru desktop a primi doar modificări incrementale, la bază păstrând aceeași platformă care a devenit tot mai încărcată și ineficientă.
Mult mai rapidă, noua versiune de interfață vine cu un set de iconițe mai rotunjite și fonturi mai mari, potrivite pentru noua generație de ecrane cu rezoluție înaltă. În plus, utilizatorii care preferă modul de afișare pe fundal închis vor putea bifa opțiunea Dark Mode în noua interfață.
Preluat de la: diez.md