1532355908422.jpg

Eveniment ce se petrece an de an, Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale vine într-o nouă ediție cu surprize mari pentru toți participanții. Tinerii din toate colțurile țării vor avea parte de o mulțime de activități competitive, care implică multă logică, dar și creativitate.

Tabăra va avea loc în perioada 1 – 8 august, la baza de odihnă „F’estival” din satul Leordoaia, raionul Călărași. Evenimentul se află la cea de-a 12-a ediție și va avea un programul zilnic încărcat de competiții și activități intelectual-creative, fie de logică sau cunoștințe generale, în echipe sau individuale, fie jocuri de imaginație sau interacțiune socială, întreceri cu elemente sportive, precum Treasure Hunting. 

Din gama activităților intelectual-creative, vor face parte: Ce? Unde? Când?, Brain Ring, Trivia Quiz, Erudit Cvartet și altele. Din cele în echipe sau individuale: Jeopardy, Erudit Loto, Jocul Căpitanilor, iar din lista celor de imaginație sau interacțiune socială, vor fi: Banalități, Pantomimă, Cușma, Piramida, Satul.

Foto: Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale 

Participanții taberei nu trebuie să fie superdotați, olimpici la istorie, fizică sau orice alt obiect pentru a se alătura acestui cerc intelectual-distractiv. Varietatea de activități și modul de interacțiune în cadrul taberei dă posibilitatea celor 56 de tineri selectați să-și manifeste capacitățile și talentele personale, iar cu timpul să obțină succese în cadrul clubului și nu numai.

Evenimentele desfășurate până acum i-au încântat atât pe participanți, cât și pe organizatori.

„Nu mă așteptam să cunosc atâtea persoane extraordinare în care se oglindeste curajul de-a provoca curiozitatea celorlalți. Nu ma așteptam sa râd atâta și să găsesc acolo libertate în nesomn”, a spus Nadia Melinti, voluntar la prima ediție a taberei.

CITEȘTE ȘI: Ești licean sau student și îți plac competițiile? Grăbește-te să te înscrii la „Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale”

Menționăm că, deja, de patru ediții, participarea la Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale este complet gratuită, iar începând cu anul 2014, tabăra găzduiește și participanți de pe celălalt mal al Prutului. 

„Urmează o săptămână fierbinte cu multă distracție, nopți nedormite, zâmbete, emoții pozitive, adrenalină și creier ars. Iar dacă aveți între 15 și 20 ani și nu ați reușit să prindeți un loc la tabără, vă încurajăm să candidați anul viitor pentru a nu rata o experiență de neuitat”, au declarat organizatorii.

Foto: Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale 

Amintim că Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale se află la cea de-a 12-a ediție, iar scopul evenimentului este de a crește interesul și simpatia față de activitățile intelectuale în rândul tinerilor, stimulând, astfel, setea de cunoștințe, gândirea critică și dorința de a se informa corect și cuprinzător. 

Foto: Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale 

Preluat de la: zugo.md