FotoJet-9.jpg
Oricât de modest ni s-ar părea Chișinăul în monumente arhitecturale, cu toate astea aici chiar există locuri frumoase, important este să ne oferim șansa să le vedem. Fotograful și autorul profilului de Instagram grinvich ne-a arătat cât de deosebit și impunător de frumos este Teatrul Național „Mihai Eminescu” din centrul orașului Chișinău.

Clădirea Teatrului Național „Mihai Eminescu” are statut de monument de artă, arhitectură și istorie de însemnătate națională și a fost introdusă în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău la inițiativa Academiei de Științe din Moldova.

Prima încercare de construcție a acestei clădiri a fost la începutul anilor 30 ai secolului al XX-lea în stil neoclasic, dar în legătură cu depresia economică, construcția sa a fost conservată. Astfel, în anii 1949-1953, a fost finisat proiectul sub conducerea arhitectei Galadjeva de la trustul unional „Teatrproiect”, interioarele și fațadele – sub conducerea arhitecților din RSSM V.F. Smirnov și V.P. Alexandrov, cu păstrarea formelor și stilisticii interbelice.

Construcția clădirii a fost finisată în primăvara anului 1954.

Sursă foto: grinvich/Instagram

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Preluat de la: diez.md