1532445882291.jpg

Arta olandezului Vincent van Gogh este o inspirație pentru toate generațiile. Dacă unii își pot decora pereții cu reproduceri după tablourile lui, unii preferă să-şi picteze casa cu celebrele lui peisaje. Acesta este și cazul unei familii din Florida, care a dat în judecată orașul doar pentru ca să-și poată picta casa și zidul cu o pictură murală, motivul fiind, de fapt, unul emoționant.

Aceștia și-au dorit să acopere casa şi zidul cu o pictură murală făcută după renumita lucrare a lui Vincent van Gogh, „Noapte înstelată” și au făcut totul pentru acest lucru. 

Au putut realiza acest lucru numai după ce a câştigat o bătălie legală, care a durat aproape un an, în care reprezentanţii oraşului Mount Dora susţineau că ceea ce doreau să facă soţii Nancy Nemhauser şi Lubomir Jastrzebski nu era în conformitate cu regulile de semnalizare.

Foto: life.ro

Această decizie nu a fost doar din dragostea lor pentru opera lui Van Gogh, dar pentru grija ce o au pentru fiul lor autist. Ei au comandat pictura murală pentru a servi ca punct de reper fiului lor, a cărui lucrare preferată este chiar „Noapte înstelată”, în cazul în care s-ar rătăci.

„Ar putea să menţioneze cel puţin casa Van Gogh şi oamenii ar putea să-l ajute şi să-l aducă acasă”, motivează mama băiatului

Familia a avut de achitat amenzi în valoare de 10.000 de dolari emise de autorităţile oraşului pe motiv că aceştia au transformat casa într-o atracţie turistică necorespunzătoare care riscă să-i distragă pe şoferi. 

Cei doi soţi nu s-au dat bătuți și au dat în judecată oraşul pentru încălcarea dreptului constituţional la libera exprimare. Judecătorul le-a dat acestora câştig de cauză recomandând în acelaşi timp revizuirea codurilor semnelor de circulaţie, transmite life.ro.

Preluat de la: zugo.md