1538654574942.jpg

Faimoasa Lagună Albastră („Blue Lagoon”) din Islanda nu arată întotdeauna ca în fotografiile de pe Instagram, mai ales în perioadele aglomerate când destinația este luată cu asalt chiar și de câteva sute de călători pe zi.

Fiind considerată una dintre minunile lumii, un centru cu ape geotermale, cu o culoare bleu pal, aproape ireală, Laguna Albastră este dovada că ingineria umană şi natura pot coopera.

Totuși, dincolo de toată faima, piscina creată de om poate fi supraaglomerată, nefotogenică şi sub aşteptări. Pe TripAdvisor, o persoană a numit destinația turistică „o dezamăgire murdară, călduţă şi aglomerată”, potrivit Business Insider

Și asta, pentru că unii oameni uită uneori gunoaiele în urma lor, iar centralele geotermale care înconjoară piscina nu sunt deloc atrăgătoare. Mai mult, vizitatorii afirmă că, din cauza numărului mare de turiști, se întâmplă să nu mai găsească halate și, respectiv, folosesc ștergarele aduse cu ei.

Unele persoane mai scriu că experiența nu-și merită prețul, întrucât înotatul în apele de culoare albastru-lăptos costă cel puţin 64 de dolari, preţ ce include şi o mască de nămol cu siliciu, un prosop şi o băutură.

Se poate opta şi pentru pachetul premium de 91 de dolari, care include o a doua mască, şlapi şi halat, plus o rezervare la restaurantul Lava, din imediata apropiere a lagunei. Pentru 268 de dolari, vizitatorii pot pretrece şi patru ore la spa.

Chiar și așa, Laguna Albastră este vizitată, anual, de peste 1 milion de persoane (în 2017), destinația fiind una dintre cele mai cunoscute din țară.

Foto: TripAdvisorInsiderTravelTriangleHomesthetics

Preluat de la: zugo.md