marian-main.jpg
Marian Ungur este un tânăr, în vârstă de 31 de ani, pentru care muzica are un loc aparte în inima sa. S-a născut la Chișinău, însă petrecea veri întregi la buneii săi din Criuleni. A început să studieze muzica încă din clasa a III-a, tot atunci a descoperit și instrumentul care urma să-i fie prieten pe tot parcursul vieții.

Născut într-o familie de profesori, Marian continuă această tradiție de a împărtăși cunoștiințele sale cu cei dornici de a învăța. Pe lângă faptul că este un bun pianist, mai este și un bun compozitor.

„M-am născut într-o familie de profesori și iată că am ajuns și eu să predau, doar că teoria muzicii. Sunt pasionat de acest subiect și grație profesoarei mele, care m-a motivat să înțeleg mai bine ce este muzica și ce reprezintă compunerile marilor artiști, sunt astăzi lector universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice. Îmi place această meserie, întrucât îmi permite să interacționez cu tinerii, să-i cunosc mai bine și să-i aduc mai aproape de notele muzicale”, a spus Marian.

marian filosoful

De altfel, Marian mai este și membru al organizației Moldovan National Youth Orchestra și colaborează cu echipa încă din 2011, de când se formase orchestra pentru prima oară. Mai nou, expedițiile La La Play îi sunt foarte cunoscute, întrucât tânărul a participat în toate cele 3 expediții organizate.

„Toate expedițiile au farmecul lor, fiecare este diferită, deoarece o nouă expediție reprezintă noi oameni, noi culturi, noi locuri frumoase, în urma cărora înțelegi că Moldova este foarte bogată în obiceiuri și este un plai cu adevărat, diversificat și pitoresc. Am călătorit în mai multe țări din Europa, precum Belgia, Serbia, România, însă niciuna nu are șarmul pe care îl are țara noastră, pe care am prilejul s-o descopăr alături de La La Play”, a susținut tânărul.

marian pian

#Despre La La Play 2019

„Această ediție este mult mai variată, programul fiind încărcat cu multe excursii. Este obositor, însă oboseala aceasta este compensată de locurile fumoase pe care le vizităm în aceste 10 zile pline de evenimente”, a menționat Marian.

Expediția La La Play din acest an, reflectă 3 subiecte de bază: vinul de calitate, oamenii frumoși și locurile dragi. Astfel, echipa #diez a încercat să afle de la Ionuț cine este omul care îl inspiră, ce vin îl reprezintă și ce loc din Moldova îi place la nebunie.

marian main

#Vinul care mă reprezintă…

„Nu știu dacă este vreun vin care mă caracterizează, probabil sunt și alb, și roșu, în funcție de dispoziție. Câteodată sunt mai retras, de aceea pot fi un vin alb sec, alteori sunt mai cald precum e vinul roșu”, a mărturisit tânărul artist.

#Omul care mă inspiră

Marian a susținut că îl inspiră artiștii din domeniul muzicii, precum: John Williams, James Horner, Danny Elfman și Hans Zimmer, întrucât sunt niște eroii ai muzicii armonioase și spirituale.

#Locuri dragi

„Îmi găsesc liniștea și inspirația în rezervația naturală „Plaiul Fagului”. Aici totul este verde, frumos, aerul e curat și aș putea sta aici o veșnicie”, a spus Marian.

marian seriosul

marian

Preluat de la: diez.md