collage-32.jpg
În contextul codului galben de coronavirus, mai mulți internauți au primit mesaje de „grijă” din partea guvernului. În mesaje, oamenii sunt îndemnați să aibă grijă de sănătatea lor și să sune imediat medicul de familie dacă au febră sau tuse. De asemenea, dacă persoanele s-au întors din zone unde sunt depistate cazuri de coronavirus și se simt rău, li se sugerează să sune la 112. De unde guvernul a luat numerele de telefon ale internauților, deocamdată nu cunoaștem, dar cert este că numărul persoanelor care au primit mesajul crește.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a menționat că inițiativa le aparține și că mesajele nu sunt false. În acest context, ministerul a luat legătura cu mai mulți operatori de telefonie mobilă și i-a rugat să transmită mesajul. De asemenea, s-a stipulat că nu s-au cheltuit bani din bugetul țării.

Mai multe mesaje vedeți mai jos.

Sursă foto: Lilia Ceacovschi

Sursă foto: Mariana Gurghis

Sursă foto: Serghei Gorin

Sursă foto: Vasea Panfili

Sursă foto: Mihai Pociumban

Sursă foto: Nicolae Șoitu

În dimineața zilei de astăzi, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat că interzice organizarea deplasărilor/călătoriilor elevilor, studenților și angajaților din instituţiile de învățământ, în afara țării. În cazul întoarcerii din țările/regiunile unde circulă coronavirusul de tip nou, se recomandă automonitorizarea stării de sănătate pe o perioadă de 14 zile, iar la apariția simptomelor clinice de infecție este obligatorie adresarea la medicul de familie.

Spitalul „Toma Ciorbă” din capitală este pregătit de o epidemie de coronavirus. Vedeți aici cum arată saloanele în care ar putea fi internate persoanele infectate.

Amintim că pe 24 februarie, Ministerul Sănătății a anunțat, în cadrul ședinței Comisiei pentru Sănătate Publică privind situația epidemiologică, cod galben la nivel național cu privire la infecția cu noul tip de virus, coronavirus.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md