pixel.png

Organismul uman are nevoie de apă ca să transporte oxigen la celule, ca să se purifice şi să îşi regleze temperatura. Puterea de vindecare a apei face ca aceasta să fie absolut necesară bunei funcţionări a organismului nostru.

În pragul primăverii, ne prezentăm cu un corp slăbit, lipsit de vlagă, extrem de obosit de încărcătura iernii. La Sovata, pe lângă apa din lacul Ursu cu minunatele ei puteri vindecătoare, putem să ne bucurăm de nămolul sapropelic, cunoscut, de asemenea, pentru proprietăţile lui miraculoase. În ce constau acestea?

  • Stimulează fertilitatea prin reglarea hormonală;
  • Vindecă artrita şi alte afecţiuni musculare.

Nămolul sapropelic din Lacul Ursu are şi alte beneficii menite să îmbunătăţească starea de sănătate a corpului, cât şi a minţii.

<!–

Formul de quiz

–>

Garantează o relaxare neuro-psihică

Da, nămolul sapropelic este foarte eficient în ameliorarea insomniei şi are, în plus, efecte antistres. Este nevoie de o simplă împachetare cu nămol, pentru ca organismul să se bucure deja de o stare de relaxare. Pielea îţi va mulţumi şi ea: va fi mai hidratată.

Detoxifiere generală

Pentru a obţine o stare generală îmbunătăţită, trebuie să ştii că nămolul sapropelic din lacul Ursu este ideal pentru acest scop. Acesta ajută mult procesul de detoxifiere generală, acţionând la nivelul pielii, ficatului, rinichilor, tubului digestiv, dar şi la nivel bronşic. Pentru o cură de primăvară este perfect!

Stimulează imunitatea

Frecvent, organismul este supus multor schimbări, cu o intensitate mare, astfel că nu reuşim prin forţele proprii să-l echilibrăm şi să ţinem situaţia sub control. De aici şi fluctuaţiile prin care trece sistemul imunitar. Rezistenţa acestuia ba creşte, ba scade. De aceea, e nevoie să-oferim echilibrul de care are nevoie, apelând la o cură cu nămol sapropelic. După o astfel de cură, imunitatea este stimulată, astfel încât aceasta creşte depăşind valorile iniţiale, urmând a se observa apoi o valoare constantă până la 6 luni.

Un al beneficiu este faptul că dă restart glandelor endocrine cu hipofuncţie : tiroida, suprarenalele, hipofiza şi ovarele.

Preluat de la: csid.ro