1500980788665.jpg

MailOnline Travel a străbătut tot globul în căutarea clădirilor religioase care oferă un loc de odihnă peste noapte. Astfel, ZUGO vă propune o listă a hotelurilor din interiorul mănăstirilor convertite de ospitalitatea cărora te poți bucura atunci când te afli în Veneția sau Scoția.

Kruisherenhotel Maastricht, Olanda

Kruisherenhotel, o mănăstire renovată din secolul al XV-lea din centrul orașului Maastricht, aceasta are un exterior gotic și un interior modern. Complexul de 60 de camere găzduiește o zonă de recepție impresionantă, numeroase săli de conferințe, o bibliotecă, un boutique, un restaurant și un bar de vin. Iar în curte se află instalații de artă modernă. 

Biserica Veche din Urquhart, Urquhart, Elgin

Clădirea religioasă, construită în stilul perpendicular al arhitectului James Gillespie Graham, își poate urmări istoria până în 1843 – dar a devenit Parrandier B & B în 1998. În timp ce își păstrează caracteristicile originale, cum ar fi un clopotniță, proprietatea spruced-up include de asemenea două etaje de cazare pentru viitorii proprietari, precum și o licență de nuntă și de alcool. Printre facilități se numără un teren de tenis, un teren de cricket, o masă de snooker de dimensiuni complete și un restaurant în incintă. În plus, există o piscină interioară în capela veche, cu saună și baie de aburi.

Hotelul L'Iglesia, El Jadida, Maroc

L'Iglesia, situat în inima orașului antic El Jadida din Maroc, este o biserică spaniolă datând din secolul al XIX-lea, care a fost transformată în mod iubitor într-un hotel de tip boutique. Camerele de la mănăstire au fost redecorate cu mobilier în stilul anilor 1930. Oaspeții se pot bucura de vedere la ocean la masa de mic dejun sau pot opta pentru cină în fostul salon al consulatului.

Hotel Sozo, Nantes, Franța

Hotelul Sozo din Nantes, Franța, este un homestay în stil modern în interiorul unei capele din secolul al XIX-lea. În total, există 24 de camere cu caracteristici originale, inclusiv plafoane arcuite și vitralii.

Capela Little Tin, Chester

Singura rămășiță a mănăstirii Chester, care a rămas, a fost restaurată într-o casă de vacanță. Capela Little Tin este descrisă ca baza perfectă pentru o excursie de weekend. Proprietatea ciudată are ferestre arcuite din vitralii. Suprafața principală a spațiului de locuit a recuperat pardoselile din lemn de pini și caloriferele în stil victorian.

Capela de pe Deal, lângă Middleton-in-Teesdale, Județul Durham

Capela de pe deal este o conversie a unei capele metodiste apropiată de Middleton-in-Teesdale, oferind priveliști uimitoare ale peisajului rural înconjurător. Casa de vacanță constă dintr-o bucătărie complet echipată, un living confortabil, patru dormitoare și trei băi moderne.

Stanbrook Abbey Hotel, Worcester, Anglia

Datând din secolul al XVI-lea, hotelul Stanbrook Abbey din Worcester, Anglia, are 55 de camere. Fosta mănăstire își păstrează multe caracteristici originale, printre care se numără lucrările de pietre cioplite și geamurile gotice vitrate. Există un restaurant numit Sora Charlotte, oferind mic dejun, prânz, ceai tradițional după-amiază și cina.

San Clemente Palace Kempinski, Veneția

San Clemente Palace Kempinski Veneția, fostă mănăstire care datează din secolul al XII-lea, este situată pe Insula San Clemente din Veneția, la doar zece minute de Piazza San Marco cu barca. Complexul are 190 de camere și apartamente, șapte curți și propria sa capelă privată. Acesta oferă, de asemenea, o gamă largă de facilități, inclusiv o piscină încălzită în aer liber, o zonă de golf, teren de tenis și spa nou deschis.

Mănăstirea Santa Rosa, Coasta Amalfi

Mănăstirea Santa Rosa Hotel este o fostă mănăstire din secolul XVII cocoțată pe o stâncă dramatică de-a lungul Coastei Amalfi. Aceasta dispune de 20 de camere și apartamente, împreună cu un centru spa și un restaurant.

High Haven, Lambston, Pembrokeshire

High Haven este o fostă biserică în Pembrokeshire care datează din secolul al XI-lea, care a fost atent transformată într-o casă contemporană. Proprietarii, care sunt arhitecți, au păstrat multe caracteristici originale, inclusiv podelele din piatră.

Fontevraud L'Hôtel, Franța

Fontevraud este renumită pentru că este cea mai mare mănăstire din Europa. Complexul, situat în zona văii Loire a Franței, a servit ca închisoare de înaltă securitate la un moment dat la începutul secolului al XIX-lea, sub comanda lui Napoleon Bonaparte. Locul a fost modernizat, astfel încât acum „trăiește în ritmul secolului XXI”. Există, de asemenea, un restaurant elegant și un spațiu dedicat expozițiilor de artă și  54 de camere de hotel.

Biserica St Curig, Capela Curig, Gwynedd

Biserica St Curigs din Capela Curig, Țara Galilor, oferă patru camere cu baie privată, două cu paturi cu baldachin și două camere twin. Proprietatea are, de asemenea, un buncăr de bază cu patru paturi și vederi minunate spre munții Carneddau. Pe partea de divertisment, proprietatea are o cadă cu hidromasaj în grădină, cu vedere la Snowdon Horseshoe – cel mai fotografiat loc din Țara Galilor.

Biserica veche a Sfântului Ioan, Gamblesby, Cumbria

Vechea Biserică a Sfântului Ioan din Cumbria a trecut printr-o restaurare completă după ce a fost achiziționată în 2010. Acum funcționează ca o pensiune cu trei dormitoare duble în ofertă. La cerere, puteți savura tratamente de spa, bucătari privați și zile de activitate. Unii ar putea recunoaște casa de la emisiunea Channel 4, The Restoration Man.

CITEȘTE ȘI: foto | 10 poze dintr-o regiune a Turciei care ne demonstrează că realitatea nu are nevoie de Photoshop

Preluat de la: zugo.md