12-5.jpg
În Chișinău sunt tot mai multe ogrăzi care ies în evidență datorită felului în care sunt înfrumusețate și îngrijite de către locatari. În cadrul proiectului „Ogrăzi din Chișinău”, o să vă prezentăm cele mai neobișnuite curți cu idei trăsnite de decor din capitală. Așadar, dacă mai știți astfel de curți din Chișinău, dați-ne de știre pe pagina noastră de Facebook sau pe e-mail la infoATdiezDOTmd.

Încă o curte neobișnuită se află la Telecentru, pe strada Lomonosov. Locatarii spun că atunci când a venit timpul de reînnoit vopseaua de pe scaunele și gardurile din ogradă,  au decis să folosească doar vopsea violetă, pentru că unul din locatari o avea în măsuri considerabile și, precum a spus el însuși, a fost o decizie „ieftină și bună”. Astfel, toate băncile, gardurile, un panou informativ și multe alte obiecte din curte sunt doar de o nuanță, ceea ce-i oferă ogrăzii un aspect îngrijit și stilat.

2

Violetul este o culoare a măsurii, constituită din roșu și albastru în proporții identice, din luciditate și acțiune cugetată, echilibru între pământ și cer, simțuri și spirit, patimă și înțelepciune.

9

10

6

13

8

Autor: Bogdan Lozinschi

Preluat de la: diez.md