fatima1-e1485070765545.jpg
Cu pălării roz pe cap, mai mult de două milioane de persoane, femei mai ales, au participat sâmbătă în Statele Unite la „Marșul femeilor”, o acțiune organizată pentru apărarea drepturilor civice și contra președintelui Donald Trump, iar numeroase adunări de solidaritate au avut loc în întreaga lume.

Mai mult de un milion de oameni au protestat în capitala americană, unul dintre motivele ieșirii în stradă a fost teama că Donald Trump va numi un nou judecător conservator la Curtea Supremă, ceea ce ar putea duce la repunerea în cauză a dreptului la avort, iar printre protestanți s-a aflat și tânăra din Moldova, Fatima Djalo. 

„I am inspired. I am a first generation immigrant. I am a black woman. I am a woman. I am for planned parenthood. I am for the Affordable Care Act. I am for the rights of LGBTQ. I am. I am. I am. I’m not Muslim and I’m not Hispanic, but I’m deeply offended about Trump’s remarks about them. At the same time, I refuse to give up on #democracy” spune Fatima.

(Sunt inspirată. Sunt dintr-o primă generație de imigranți. Sunt o femeie de culoare. Sunt o femeie. Sunt pentru planificarea familiei. Sunt pentru Actul de Sănătate Accesibilă. Sunt pentru drepturile comunității LGBTQ. Eu sunt. Eu sunt. Eu sunt. Eu nu sunt musulmană și nu sunt hispanică, dar sunt adânc ofensată de către replicile lui Trump despre ei. În același timp, eu refuz să renunț la democrație.)

fatima1

Photo Credit: Fatima Djalo

fatima2

Photo Credit: Fatima Djalo

fatima3

Photo Credit: Fatima Djalo

fatima4

Photo Credit: Fatima Djalo

fatima5

Photo Credit: Fatima Djalo

Mulți dintre manifestanți purtau pălării roz cu urechi de pisică („pussy hats”), devenite simbolul opoziției față de Trump, după publicarea în timpul campaniei electorale a unei înregistrări video din 2005 în care un microfon deschis din greșeală l-a surprins făcând comentarii obscene despre femei cu un moderator de televiziune.

Donald Trump nu a comentat în mod direct aceste manifestații.

Preluat de la: Diez.md