1988_calgary-8.jpg
Oraşul Beijing a fost acoperit joi de un strat neobişnuit de zăpadă, în timp ce capitala chineză se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă la începutul lunii februarie.

Temperatura a scăzut până la -9 grade Celsius la primele ore ale dimineţii, îngreunând deplasarea la serviciu cu maşina, metroul, scuterul sau bicicleta.

Stratul subţire de zăpadă a acoperit drumurile, clădirile dar şi locurile de desfăşurare a Jocurilor Olimpice din acest mare oraş de circa 22 de milioane de locuitori.

Deşi temperaturile medii scad sub zero grade Celsius în timpul lunilor de iarnă, clima Beijingului este una deosebit de uscată, ceea ce face ca ninsorile să fie neobişnuite în acest oraş, scrie AGERPRES.

Prin urmare, Jocurile Olimpice (4-20 februarie) se vor baza în mare măsură pe zăpadă artificială.

Locaţiile unde se vor desfăşura competiţiile folosesc tunuri de zăpadă automatizate care controlează temperatura şi umiditatea aerului pentru a maximiza producţia. Organizatorii Jocurilor Olimpice susţin că tunurile sunt alimentate cu energie regenerabilă şi nu vor afecta ecosistemul local.

În vederea Jocurilor Olimpice, guvernul de la Beijing a lansat în ultimii ani o campanie de promovare a sporturilor de iarnă, care a dus la construirea a numeroase staţiuni de schi, care atrag în prezent milioane de noi practicanţi.

Preluat de la: diez.md