FotoJet-2021-12-21T130917.922.jpg
Pentru mulți dintre noi stilul vestimentar reprezintă o formă de exprimare fără cuvinte. Pentru că hainele au puterea de a transmite un mesaj la fel de robust ca limbajul corpului. Cel puțin acest lucru se întâmplă în cazul Laurei Poclitari, tânăra care și-a găsit marea pasiune în crearea hainelor pentru femei. Cum a ajuns să lanseze propriul brand vestimentar, aflați din cele ce urmează.

Atunci când am discutat cu Laura, am înțeles din start câteva lucruri evidente despre ea: dânsa creează din emoții, din pasiune și pentru croirea personalității sale. Tânăra a descoperit această dragoste pentru design încă în copilărie, atunci când nici nu intuia că la doar 22 de ani va lansa pe piață propriul brand.

„Designul vestimentar s-a implantat în viața mea de când eram copil și tot timpul am tins să fie activitatea mea de bază. Totul a început cu schițarea ținutelor extravagante în timpul lecțiilor de la școală, dar în acea perioadă, încă nu înțelegeam dificultatea de a materializa acele desene. Am trecut prin mai multe etape ca să înțeleg amploarea acestui domeniu și sunt sigură că foarte multe lucruri urmează să le descopăr, iar eu abia aștept acest moment”, destăinuie Laura Poclitari.

„Momentul de creație este foarte amplu și este posibil doar în singurătate”

Designul a atras-o prin libertatea care oferă această activitate, pentru că a învățat totul de una singură. Iar activitatea de creație îi oferă posibilitatea de a crea imposibilul din stofe, de a greși, de a corecta și de a contura personalitățile femeilor în toată splendoarea lor.

„Momentul de creație este foarte amplu și este posibil doar în singurătate. Entuziasm, incertitudini, satisfacție, dezechilibrări emoționale – toate sunt stările prin care trec pe tot parcursul procesului: începând cu modelarea și terminând cu livrarea conținutului pe rețelele sociale”, spune Laura despre procesul de creație.

Ținem să menționăm că în ținutele realizate de Laura veți regăsi suflul anilor ’80, atunci când femeile experimentau și optau pentru haine diafane, boeme și șic.

„Brandul MOEM se caracterizează prin ținute elegante și cu tendințe actuale ce definesc feminitatea. Pentru mine a fost foarte importantă denumirea mărcii, de aceea am optat pentru această îmbinare melodioasă de litere. De asemenea, aș asocia MOEM cu expresivitate, încredere și feminitate, fiindcă aceștia sunt factorii primordiali după care mă ghidez de fiecare dată când creez un produs nou”, relatează designera.

Laura mai spune că publicul ei țintă sunt doamnele și domnișoarele care nu ratează niciodată ocazia să achiziționeze o haină stilată și unică, menționând că acestor femei nu le este frică de culori saturate, de mâneci și umeri bufanți sau de fundițe supradimensionate.

„Depun suflet în fiecare piesă vestimentară pe care o creez, dar vreau să menționez o rochie de culoarea șampaniei pe care am realizat-o recent și care mă reprezintă în totalitate datorită evidențierii siluetei, minimalismului și accentului pe umăr”, subliniază Laura.

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

„Republica Moldova are nevoie de producători autohtoni”

Tânăra mai spune că industria modei evoluează constant și că putem observa acest fapt și la noi în țară, iar dorința de a fi designeră este un vis comun al multor femei.

„Republica Moldova are nevoie de producători autohtoni, deoarece consumatorii sunt plictisiți de prețuri exagerate pentru haine demodate și neinspirate. Toate problemele cu care mă confrunt sunt firești, este inevitabil acest fapt și, indiferent de obstacole, voi continua această activitate”, menționează Laura Poclitari.

Laura conchide prin faptul că este sigură că dacă îți dorești ceva foarte mult, acest lucru se întâmplă în orice circumstanțe, însă doar dacă muncești sârguincios asupra atingerii acelui scop.

Preluat de la: diez.md