beyond-monet-exhibition-photos-2.jpg
În toată lumea, expozițiile imersive de artă oferă o nouă modalitate de a aprecia picturile celebre. Cea mai recentă dintre acestea prezintă creațiile tatălui impresionismului, Claude Monet, într-o manieră inovativă, care permite contopirea trup și suflet cu opera pictorului. Instalat la Centrul de Convenții Metro Toronto, expoziția „Beyond Monet” se întinde pe 50 000 de metri pătrați, ceea ce o face „cea mai mare experiență imersivă din Canada”.

Fiecare cameră a centrului de convenții surprinde o fațetă diferită a vieții creative a pictorului. Galeria Garden, de exemplu, se concentrează pe „emoțiile și perspectivele” lui Monet. La fel, camera Infinity în formă ovală este acoperită de la podea până la tavan cu picturile vibrante ale artistului, în timp ce o partitura muzicală originală completează experiența de vizionare.

„Simți cu adevărat că faci parte din lumea luminoasă și plină de culoare a lui Claude Monet, mai degrabă decât un spectator”, spune Justin Paquin, coproducător și director de divertisment live la Paquin Entertainment Group.

Peste 400 de picturi din opera lui Monet sunt prezentate la expoziție. Printre acestea se numără unele dintre cele mai îndrăgite capodopere ale sale, precum seria Water Lilies seriesImpression: Sunrise, și Poppies

<!–

–> <!–

–>


Preluat de la: diez.md