diez-share-facebook.png
Concursul fotojurnalistic internațional, „Pictures of the Year International” (POY), se află la cea de-a 75 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2017. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii și domenii. Echipa #diez vă prezintă în mai multe serii, toate fotografiile premiate la acest concurs.

În cea de a 18-a serie, vom prezenta imaginile câștigătoare la categoria „Premiul pentru iluminarea societății” (Community Awareness Award).

POY este cel mai vechi și prestigios concurs fotojurnalistic lume. Anual, POY premiază cele mai bune proiecte foto-jurnalistice și materiale multimedia. De asemena, Concursul „Pictures of the Year International”stimulează participarea cetățenilor simpli din toată lumea la realizarea proiectelor foto documentare.

#1 loc. Scott Brennan/Freelancer. „Autonomia băștinașilor din Mexic. Un pas important spre revoluție”

Următoarele imagini au fost realizate în cele două municipalități care și-au afirmat propriile guverne locale la nivel local ca răspuns direct la violențele care afectează Mexicul. Aceste guverne au pus în aplicare justiția socială și ecologică. Ambele comunități au apelat la articolul 2 al Constituției mexicane, care permite grupurilor indigene din punct de vedere cultural și etnic să se autodetermine față de violență, corupție, răpire, decimare, care a devenit normă atunci la începutul lui 2006 în timpul „războiului împotriva drogurilor” al fostului președinte Calderon.

#Finalist. Giorgio Bianchi/Freelancer. „Spartak, viața și războiul între ruble și buncăre”

Spartak este un sat situat la 3 km spre nord de Donetsk, capitala autoproclamatei republici cu același nume. Înainte de război aici locuiau aproximativ 5000 de locuitori, astăzi doar 45. De la începutul conflictului, din cauza luptelor, în Spartak au murit circa 210 de oameni, în timp ce nu există o cifră exactă a numărului de răniți. Astăzi Spartak pare un loc care a supraviețuit unui holocaust nuclear, în care supraviețuitorii se mișcă ca niște umbre. Printre dărâmăturile caselor și de-a lungul râurilor însecetate, printre câini vagabonzi, acei 45 de supraviețuitori trăiesc în Spartak timp de trei ani fără lumină, apă sau gaz. Odată cu sosirea primăverii, fiecare locuitor al orașului Spartak este dedicat îngrijirii grădinii, o altă sursă de existență, împreună cu unele animale de fermă crescute în zonele comune. La câteva sute de metri de ultimele blocuri din Spartak, întreaga zonă a fost exploatată, iar unele case abandonate, în mod corespunzător fortificate cu tranșee și buncăre subterane, au fost folosite ca posturi militare pentru a preveni un eventual atac din partea trupei guvernamentale.

#Finalist. Callaghan O’Hare/The Flint Journal. „Magia fetiței de culoare”

Să fii o femeie de culoare în orașul Flint, Michigan, SUA este o provocare. În timpul crizei de alimentare cu apă și violență, stereotipurile și presiunea de a se conforma cu standardele de frumusețe, mai multe femei de culoare din oraș se opun zilnic acestor amenințări, ceea ce le face fiecare zi mai dificilă. Ele continuă să manifeste dragoste față de oamenii din jurul lor, în pofida tuturor neînțelegerilor.

#Aprecierea juriului. Tim Smith/Freelancer. „Hutterii”

Sunt aproximativ 45.000 de huttriți care locuiesc în colonii în toată Canada și în nord-vestul SUA De-a lungul anilor ei au suferit persecuții pentru credințele lor pacifiste în timpul primului război mondial. În secolul care a urmat, hutteriții au continuat să trăiască în pace și prosperitate, iar populația lor a crescut substanțial. Ei continuă să se bazeze pe agricultură și creșterea animalelor. Societatea hutteritelor este adesea stereotipată, nefiind modernizată și acomodată cu lumea noastră.

POY este cel mai vechi și prestigios concurs fotojurnalistic lume. Anual, POY premiază cele mai bune proiecte foto-jurnalistice și materiale multimedia. De asemena, Concursul „Pictures of the Year International”stimulează participarea cetățenilor simpli din toată lumea la realizarea proiectelor foto documentare.

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2017”, la categoria „Imagini de la fața locului” (1)

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Știri generale” (2)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Impactul calamităților naturale în 2017” (3)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Istorii în imagini din ziarele locale” (4)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Portrete” (5)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Serii de portrete” (6)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Fotojurnalistul anului” (7)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Fotografii din sport” (8)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „În acțiune” (9)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Portrete sportive” (10)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Povestea portretelor sportive” (11)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Sporturi de agrement” (12)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Cei mai buni fotografi sportivi ai anului” (13)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Istoria științifică și naturală” (14)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Istoria științifică și naturală. Povestea fotografiilor” (15)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Premiul pentru viziunea asupra mediului” (16)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Istoriile fotografiilor din știri” (17)

Preluat de la: diez.md