444.jpg
Concursul fotojurnalistic internațional Pictures of the Year International (POY) se află la cea de-a 77-a ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2019. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii jurnalistice. Echipa #diez vă va prezenta în mai multe serii toate fotografiile premiate la acest concurs.

În a opta serie, vă prezentăm imaginile câștigătoare la categoria „Istorii din viață(Daily Life Picture Story).

Locul I. Rodrigo Abd, Associated Press – „Pescuitul în petrol”

Bogăția petrolieră extrasă din lacul Maracaibo din Venezuela a transformat acest lac într-un pustiu poluat. Nimeni nu trăiește la fel de strâns cu mediul înconjurător precum sute de pescari care duc o existență pe țărmurile afectate de extragerea de petrol.

Locul II. Axelle de Russé, liber-profesionistă – „Cea mai lungă noapte”

La doar 1 000 de kilometri de Polul Nord se află micul oraș Longyearbyen, cel mai nordic oraș de pe planetă. Cufundat în întuneric complet timp de aproape patru luni pe an, este locul în care oamenii trăiesc cel mai mult fără lumina soarelui.

Locul III. Christian Bobst, liber-profesionist – „Sufiștii – frații Senegalului”

În Senegal, 95 % dintre musulmani aparțin unei frății numite „Sufi”. Aceste fotografii arată modul în care aceste frății, dar și liderii lor religioși modelează societatea Senegalului și modul în care își păstrează puterea, averea, pacea și stabilitatea bazându-se pe un islam tolerant în loc de dogmă și opresiune.

Premii de excelență:

Aristide Economopoulos, NJ Advance Media – „Insula Coney – câmpul de joc de vară al New Yorkului”

27 mai 2019. Un grup de atleți se antrenează pe bare în timp ce se află pe plaja de pe insula Coney, la începutul verii, în Brooklyn, New York. Barele de antrenament de pe plajă sunt gratuite pentru oameni și sunt o destinație populară pentru mulți oameni.

Carlos Folgoso, liber-profesionist – „Pământ strălucitor”

În Iakutia, Rusia, există câteva orașe care suferă de extragerea continuă a diamantelor și a frigului insuportabil. De exemplu, locuitorii orașelor Aihal și Mirnîi trăiesc nouă luni de iarnă, iar temperaturile pot ajunge la -50 °C. Condițiile de viață sunt riguroase, lucru care face ca stilul de viață al populației lor să fie unică.

Mads Nissen, Politiken – „Viață fără politică”

Angelina Monday, în vârstă de 32 de ani, este o mamă care are grijă de șase copii. Trăiește în Uganda, țară supranumită „cel mai bun model de refugiere din lume”. În pofida politicii din țară, familia își caută de treabă și încearcă să-și construiască un viitor prosper.

Eduardo Soteras, Agence France-Presse – „Crăciunul Ortodox din Etiopia”

Crăciunul ortodox etiopian, numit Ledet sau Genna, este sărbătorit în luna ianuarie și atrage credincioșii ortodocși din toată țara. Cele unsprezece biserici construite în stâncă fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din Etiopia.

Preluat de la: diez.md