76-03-SaleM-01.jpg
Concursul fotojurnalistic internațional, „Pictures of the Year International” (POY), se află la cea de-a 76 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2018. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii jurnalistice. Echipa #diez vă va prezenta în mai multe serii toate fotografiile premiate la acest concurs.

În a treia serie, prezentăm imaginile câștigătoare la categoria „Știri (General News).

Locul I. April Saul / Freelancer. „Dimineața lui Macho”

poy.org

La mormântul lui Jovany „Macho” Torres, împușcat, în mijlocul zilei, la colțul străzii Camden, nepotul lui striga: „Am nevoie de unchiul în viața mea!”

Locul II. Tyler Hicks / New York Times „Amal Hussain”

poy.org

18 octombrie, Amal Hussain, avea 7 ani și suferea de malnutriție acută. Ea a fost mutată cu familia ei din Saada, într-o clinică mobilă creată de UNICEF în Aslam, Yemen. Pe 26 octombrie a murit, trei zile după ce a fost externată din spital.

Locul III. Dar Yasin / Associated press. „Scârba rudelor”

poy.org

Rudele editorului-șef al ziarului Rising Kashmir, Shujaat Bukhari, participă la ceremonia de înmormântare a acestuia, vineri, 15 iunie 2018.

Premii de excelență

Mohamed Asad / Freelancer. „Jertfa”

poy.org

Fris al-Sersawi, în vârstă de 12 ani, a fost rănit în timpul unor proteste în luna martie. Forțele de ordine israeliene au împușcat în protestatari. În urma acestei acțiuni a fost grav rănit un băiețel.

Mohamed Salem / Reuters. Protestul din Gaza

poy.org

Rudele unui palestinian, care a fost ucis la frontiera Israel-Gaza,  au aflat că bărbatul a murit într-un spital din orașul Gaza, 18 iunie 2018.

Citește și:

(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2018”, la categoria „Știință și Istoria naturală” (1)

(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2018”, la categoria „Istorii fotografice: Știința și Istoria naturală” (2)

Preluat de la: diez.md