Logo-pe-fotografie-2-2.jpg

După pomii de piersici, o altă frumusețe a primăverii este sakura. Acești arbori originari din Japonia sunt cunoscuți prin minunatele sale flori roz care încep să înflorească la sfârșitul lunii martie și durează până la mijlocul lunii aprilie. Avem și în zona Chișinăului astfel de pomi! Noi ți-am pregătit o listă cu cinci locații unde poți să mergi și să-i admiri.

Adresă: strada Pădurii 18
Program de lucru: de la ora 9.0 până la ora 20.00, marți este zi liberă

Adresă: strada Petru Rareș, strada Albișoara 76/2 și strada Matei Basarab, lângă casa 10/1

Adresă: strada Maria Cebotari 18

Adresă: strada Ion Creangă 1
Program de lucru: de la ora 8.0 până la ora 21.00

Se află la 30 de kilometri distanță de Chișinău, pe drumul spre Strășeni, în apropierea traseului care virează spre Orhei.

Bonus! Dacă vrei să admiri frumusețea sakurei, poți să găsești acești pomi la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, în Scuarul Universității de Stat din Moldova, la Fundația pentru relații moldo-japoneze, la Centrul moldo-nipon pentru perfecționare a cadrelor.

De asemenea, poți să găsești 12 pomi de cireș japonez (sakura) în parcul „Valea Morilor” din capitală.

Ce simbolizează sakura

Pomii de sakura semnifică contradictoriul. Florile simbolizează viața și moartea, frumusețea și violența. Pe măsură ce venirea primăverii promite un început de o nouă viață, tot așa și înflorirea sakurei reflectă caracterul a ceea ce este viu în această lume. În același timp, florile reprezintă durata scurtă a vieții și reamintește despre faptul că ea este trecătoare.

Preluat de la: diez.md