1497521733491.jpg

Prima carte datează din august 1954, fiind printată în 1000 de exemplare. În prezent, chiar şi cartea în sine conţine un record: este cea mai vândută carte cu drepturi de autor. Pe lângă propria reuşită, conţine încă o mulţime de recorduri stranii și bizare.

Cele mai multe BigMac-uri consumate în viaţă. După 40 de ani de consum zilnic de BigMac, Donald Gorske a fost inclus în cartea recordurilor în anul 2012, când a înfulecat cel de-al 26.000-lea burger.

Cele mai multe mere ţinute în gură şi tăiate de ferestrău într-un minut. Iluzionistul britanic Johnny Strange a fixat recordul de 8 mere tăiate cu ferestrăul, fiind ţinute în gură.

Cea mai elastică piele. Garry Turner din Marea Britanie poate să-şi întindă pielea abdomenului cu 15,8 cm, datorită unei afecțiuni rare numitei Sindromul Ehlers-Danlos. Este o afecțiune a țesutului conjunctiv în care colagenul devine defect și include slăbirea pielii și articulațiilor hipermobiliare.

Cele mai multe piercing-uri timp de o viaţă. Elaine Davidson, brazilianca care deţine acest record mondial, se poate lăuda cu 4225 cercei prinşi de corpul său, în anul 2008.

Cea mai lungă distanţă parcursă cu masa ţinută între dinţi. Georges Christen din Luxemburg a alergat 2 metri 60 cm în timp ce transporta o masă cu o femeie, șezând pe ea.

Cele mai lungi unghii la o femeie. Americana Lee Redmond şi-a crescut unghiile aproape 30 de ani, atfel până în în februarie 2008, ele au ajuns de aproape 9 metri în total. Cea mai lungă unghie a fost la degetul mare drept, care a ajuns la 64cm. Din păcate, unghiile ei s-au distrus într-un accident în 2009.

Cea mai lungă mustaţă. Ram Singh Chauhan este deţinătorul mustaţei de peste 4 metri, iar în 2010 şi-a primit recordul.

Cea mai mare colecţie de răţuşte din cauciuc. Charlotte Lee, din SUA, are 5631 de rațe de cauciuc diferite. Recordul a fost marcat pe 10 aprilie 2011, iar colecţia datează încă din 1996.

Cea mai mare colecţie de pitici de grădină. La sediul ei „Gnome”, de patru acri din West Putford, Anglia, Ann Atkin a avut 2042 depitici în anul 2011.

Cea mai mare familie „păroasă”. Victor Gomez, Gabriel Ramos Gomez, Luisa Lilia De Lira Aceves și Isus Manuel Fajardo Aceves sunt patru membri ai unei familii, care suferă de afecțiunea rară numită hipertricoză congenitală. Starea este caracterizată de păr excesiv facial și pe trunchi. Bărbații au păr gros pe aproximativ 98% din corpul lor. Larry și Danny au prezentat interes Circului Național Mexican.

Cea mai lungă limbă a unui câine. Puggy, un Pekingese, posedă cea mai lungă limbă înregistrată. Aceasta are circa 12 cm. Măsurarea a fost efectuată în mai 2009, când avea 9 ani.

Cele mai lungi picioare. Svetlana Pankratova din Rusia are oficial cele mai lungi picioare ale lumii, conform cărţii recordurilor: aproape 1m 30cm în iulie 2003.

Cele mai multe recorduri Guiness. 27.000 de sărituri, realizate în 6 ore și 45 de minute, a fost prima înregistrare a lui Ashrita Furman, în 1979. Astăzi, deține mai mult de 120 de recorduri înregistrate.

În fiecare zi ne putem bucura de unicitatea fiecăruia, simplu prin deschiderea acestei cărţi!

Preluat de la: Zugo.md