1497523935943.png

Capitala Republicii Moldova seaflă pe locul 9 în topul celor mai ieftine orașe de pe continentul european. Cel puţin asta arată rezultatele unui studiu realizat de site-ul de turism Opitrip.com, citat de Publika.

Autorii clasamentului au ținut cont de costurile pentru cazare, mâncare, transport şi excursii. Evaluând aceste aspecte, s-a menționat că, pentru un weekend, tariful mediu pentru cazare în Chişinău este de 20 de euro. Pentru mâncare un turist străin cheltuieşte la noi 11,5 euro, iar pentru transport şi excursii suma ajunge la aproximativ 8 euro.

Pe primul loc în top s-a clasat capitala Ucrainei, Kiev. Turiştii care vor vizita pentru un weekend acest oraş vor plăti pentru cazare 12 euro, transportul îi va costa doar 13 eurocenţi, iar pentru mâncare şi excursii cheltuielile se ridică la 20 de euro.

Locul al doilea i-a revenit orașului Bucureşti. Cel mai mult, 25 de euro, turiştii care ajung în capitala României achită pentru a vizita atracţiile oraşului. Pentru mâncare şi cazare suma ajunge la 20 de euro.

Pe locul 3 s-a situat capitala Bulgariei, Sofia. Pentru mâncare, cazare şi excursii un turist va cheltui, pentru două zile, circa 30 de euro. În clasament se mai regăsesc şi Ankara, Belgrad şi Varşovia, notează sursa citată.

Preluat de la: Zugo.md