1486109832019.JPG

Unicul și cel mai așteptat festival subteran internațional al vinului și muzicii stradale, organizat în cramele Cricova, „Underland”, a dezvăluit câteva secrete pentru jurnaliști. Aceștia au avut parte de un tur ghidat prin Cricova, iar organizatorii au povestit în detalii despre ce urmează să se întâmple pe 18 februarie la festivalul propriu-zis.

„Suntem bucuroși, fiindcă va avea loc un eveniment inedit, original. Am ales Cricova pentru că este un brand cunoscut în lumea întreagă. Cricova este arhicunoscută și ca oraș subteran, iată de ce conceptul acestui eveniment se încadrează perfect și în denumirea evenimentului. Ne-am gândit că este o idee originală de a crea această ambianță reușită între muzică și vin.

Prin acest eveniment va crește potențialul turistic nu doar a orașului subteran, dar a întregii Moldove. Ne propunem ca acest eveniment să aibă continuitate, iar pentru anii viitori dorim să avem și oaspeți din străinătate”, a relatat Stanislav Rusu, directorul general al Agenției Turismului.

Organizatorul Viorel Barbănouă a fost cel care a îndrumat jurnaliștii și le-a povestit în detalii despre ce se va desfășura la fiecare colț al orașului „Underland”.

Orașul subteran va fi împărțit în trei cartiere: Cartierul Vinului Alb, Cartierul Vinului Roșu, Cartierul Vinului Spumant. Fiecare cartier va fi unul muzical, în ton cu notele vinurilor. Pe cele trei scene, de la 10:00 la 22:00, vor evolua peste 30 de artiști și trupe muzicale din 8 țări – Germania, Ungaria, Italia, Turcia, România, Ucraina, Rusia, Moldova. 

În paralel, vizitatorii vor avea acces liber la 3 școli de vin cu degustări și somelieri; un iarmaroc cu obiecte de artizanat; ateliere și masterclass-uri cu meșteșugari de vază; excursii în muzeul subteran Cricova. Aceștia vor putea gusta din bucatele alese și din cele 25 de tipuri de izvar. Vor fi animați de artiști stradali – jonglori, clovni, statui vii.

„Noi dorim să facem simularea unui adevărat oraș, dar un oraș magic. „Underland” este un festival dedicat muzicii stradale, astfel vom avea foarte mulți muzicieni, foarte multă distracție diversificată și surprize la fiecare colț.

Scopul acestui festival este de a crea un nou punct de atracție turistică cu care să ne mândrim și care în fiecare an să adune cât mai mulți turiști și vizitatori”, a spus Viorel Barbănouă, unul dintre organizatori.

De asemenea, oaspeții vor putea încheia căsătorii instante la oficiul „Sfântului Valentin”, valabile pe durata evenimentului sau vor putea afla viitorul de la ghicitoarea orașului. Se vor putea plimba în parcul subteran cu pictori și caricaturiști care vor face câte un portret pentru fiecare sau pe aleea hedoniștilor renumiți și multe-multe altele.

La finalul turului jurnaliștii au avut parte de o surpriză muzicală din partea organizatorilor și o masă tradițională.

CITEȘTE ȘI: Peste 30 de interpreți din 8 țări participă la primul festival subteran al vinului și muzicii stradale „Underland”

Preluat de la: Zugo.md