panipit.jpg
Bucătăria franceză este tot mai apreciată în afara țării de origine. Rafinată și delicioasă, este o avalanșă de rețete îmbietoare, care odată ce își fac loc în inima ta, nu mai ai cum o uiți. Și în Republica Moldova oamenii apreciază frumosul, și cel mai important, gustosul. În Chișinău avem cel puțin 7 localuri specializate în bucate franceze, bucate care răsfață papilele gustative prin finețe și savoare.

Echipa #diez a selectat câteva localuri interesante din capitală, la care puteți merge și unde vă puteți delecta cu gustări deosebite:

#Délice D`ange

Delice D ange

„Patiseria franceză Délice D’ange a fost creată în septembrie 2003. Din momentul creării sale a cucerit inimile tuturor celor ce sunt pasionaţi de dulciuri. Zilnic, are la dispoziţie o gamă vastă de delicii rafinate: croasanți și chifle apetisante, irepetabilele Macarons, o mare varietate de îngheţată, torturi și prăjituri cu cele mai diverse umpluturi și creme, și în special – multă, multă ciocolată”. Mai multe detalii aflați aici.

#Crème de la Crème

creme de la creme

„Un local francez care combină în mod unic două formate: produse de panificație tipic francez și confortabilă Provence. Bucătăria acestui proiect este îndrumată de cei mai profesionali cofetari francezi. Meniul este diversificat, acesta a inclus deserturi tradiționale din diferite regiuni ale Franței, precum și deserturi cele mai bune din lume cum ar fi – Viena Saher și altele”. Pentru mai multe detalii, accesați acest link.

#Loft Cafe & Restaurant

loft restaurant

Localul situat în inima Chișinăului, își delectează clienții cu bucate europene, bucatele franceze fiind unele dintre cele mai solicitate. Îl puteți găsi pe strada Nicolae Iorga, 3, în intersecție cu strada Alexei Mateevici. Mai multe detalii găsiți pe site-ul localului.

#Panipit

panipit

Muzică variată, bucate în stil european și o atmosferă prietenoasă, așa putem descrie restaurantul Panipit, aflat pe strada 31 August 1989, 115, din capitală. Pe lângă o bucătărie diversificată, Panipit presupune și bucate franțuzești cu care ne putem delecta la nesfârșit. Mai multe informații aflați aici.

#Premiera Cafe & Terasa

premiera

Începând cu bucătăria franceză și terminând cu cea japoneză, localul Premiera Cafe & Terasa expune o gamă variată de bucate tradițional europene. Acesta poate fi găsit la adresa, strada Alexandru cel Bun, 18. Mai multe informații referitor la meniul și la serviciile restaurantului, aflați aici.

#Patisserie Caramel

caramel

Patiseria Caramel din capitală se poate lăuda cu cele mai dulci prăjituri și croissanturi. Fiind în stil francez, acestea sunt gătite cu multă dragoste și multă cremă. Puteți face cunoștință cu aceste delicii pe strada Mitropolitul G. Bănulescu-Bodoni, 4, iar mai multe detalii despre serviciile patiseriei aflați aici.

#Seasons Brasserie

seasons brasserie

La Seasons Brasserie puteți savura faimoasa gustare franceză, supa de ceapă. Localul este amplasat pe strada Arborilor, 21, iar pe lângă bucătăria franceză, localul dispune și de bucate în stil european. Mai multe informații găsiți aici.

Da voi ce alte localuri cu bucătărie franceză cunoașteți?

Preluat de la: diez.md