empirico.jpeg
Astăzi suntem în fața unei alte mari noutăți ale companiei Apriori: o serie de șase vinuri, încadrate într-o gamă nouă cu genericul Empirico.

A priori – un termen des utilizat în filosofie de I. Kant, pentru a indica ceea ce nu depinde de experiență, spre deosebire de ceea ce este definit prin știință și cercetare – a posteriori. Dimpotrivă, a posteriori este ceea ce rațiunea primește apoi, având la bază deja cunoștința și experiența, și cel mai apropiat și des sinonim folosit este «empirico» italian. Aici, dacă filosofăm la idee, ar fi un opus al sensului a priori; din ceea ce este clar pentru fiecare din  noi, cuvântul «vin» (de casă), ajungem (transformăm) la un nivel de experiență/măiestrie (vin de calitate), cu trăsături de avansare în ceea ce facem. O teorie bazată doar pe experiență, fără substrat teoretic. Și la final, ca un fel de convingere, toți moldovenii spun «Practica, bate gramatica». Nu ne-am învățat de la cineva, am atins succesul pin muncă, experiență proprie.

Nu degeaba se spune că o sticlă de vin conține mai multă filosofie decât o carte!”, scrie Andrei Ciubotaru pe finewine.md.

Care sunt cele șase vinuri

#1. Feteasca Albă și Chardonnay (alb)

Andrei Ciubotaru/finewine.md

#2. Viorica & Glera (alb)

#3. Rose din Merlot (rose)

#4. Saperavi (roșu)

#5. Rară Neagră & Malbec (roșu)

#6. Feteasca Neagră și Ancelotta (roșu)

Andrei Ciubotaru/finewine.md

Vinuri corecte la un preț foarte corect: 80-90 de lei.

Noile vinuri urmează să ajungă degrabă pe raft (sperăm și noi să avem acces cât mai curând la raft), iar dacă vreți Apriori acasă – au livrare la Drink Stock.

Preluat de la: diez.md