1537191411522.jpg

Ziua de duminică a fost petrecută de mai mulți oameni în sânul naturii, într-o atmosferă relaxantă, cu activități care să le aducă liniște sufletească. „Yoga and Music Fest” a fost pentru paricipanții de ieri un refugiu de la agitația și stresul vieții de zi cu zi.

La eveniment au venit zeci de oameni care, doar cu un covoraș și dispoziție bună, au lăsat grijile acasă și au acceptat provocarea de a practica Yoga, activitate ce înseamnă „mai mult decât exerciții fizice”.

„Am fost la o ședință de acest gen recent, în august, la Ziua Internațională Yoga și la multe alte evenimente ce presupun această activitate. Am venit și de data aceasta să practic, deoarece cred că este un mod sănătos de viață, este mai mult decât exerciții fizice și ne ajută pe diverse planuri: psihic, emoțional”, ne spune Alexei.

Cei prezenți au putut să se implice în mai multe activități, precum: cursuri de master de hatha, și acro yoga, yoga pentru copii ,meditație, lecții de filozofia, mantra yoga și kirtane, fiind îndrumați de specialiști în domeniu.

„Mă simt minunat la acest festival, sunt venită din Ucraina ca să particip la această activitate. Îmi place că aici se adună oameni care sunt preocupați de sănătatea lor, nu doar pe plan fizic, dar și sufletește. Este interesant, deoarece este în sânul naturii, totul este în armonie. Eu sunt profesoară de Yoga și mult din timpul meu dedic acestui sport”, a menționat Aliona Scorțova.

Oamenii au venit împreună cu familia, prietenii sau chiar singuri. Fie că au practicat activitatea pentru prima dată sau de mai mult timp, participanții au rămas plăcut impresionați de rezultatele acestor exerciții, simțindu-se mult mai liniștiți și împăcați cu sine.

„Eu recomand tuturor, cu inima deschisă, să practice Yoga, indiferent de sex, vârstă sau altceva. Cu siguranță că, după asemenea ședință, pleci cu o dispoziție bună, ce este în folosul sănătății fiecăruia. Sunt adeptul acestor activități, așa că am venit cu drag, împreună cu bunica, mama și toți ai mei”, a mărturisit Pasha Parfeni.

Oaspeții evenimentului au putut gusta din bucate,ceai tradițional și dulciuri indiene. Toți cei prezenți au fost îndemnați de către organizatori să doneze pentru dezvoltarea mișcării yoghine în Moldova.

Foto: ZUGO/Evelina Camenșcic

Preluat de la: zugo.md