1537186624379.jpg

Centrul GENDERDOC-M a organizat duminică tradiționalul picnic care adună oamenii ce cred într-o lume „multicoloră” și care au viziuni libere asupra modului de viață.

La eveniment au participat „nu doar membrii comunității LGBT+”, dar și „toți prietenii prietenilor noștri, familiile membrilor comunității noastre și familiile prietenilor noștri”. Astfel, picnicul a adunat persoane care tind spre o comunitate liberă, unde oamenii prietenesc și se acceptă, indiferent de orientarea sexuală.

„Facem acest picnic o dată în lună. Noi invităm, de fiecare dată, toată lumea, nu doar membrii LGBT+, pentru ca să putem să ne cunoaștem. În opinia noastră, frica sau homofobia există, deoarece cei din jur nu ne cunosc, nu vorbesc cu noi, pentru a vedea că suntem la fel de obișnuiți ca toți restul. Astăzi, evenimentul este în cadrul campaniei #subogheal”, a mărturisit Angelica Frolov.

În sânul naturii, toți cei prezenți au venit să cunoască oameni noi sau să se conecteze cu cei pe care îi cunosc deja, într-un alt format. Oaspeții evenimentului au fost îndemnați să vină împreună cu alte persoane, pentru a lărgi rețeaua de amici și prieteni.

„Am venit la picnicul multicolor pentru ca să fac cunoștință cu mai multe persoane din comunitate și să petrec timpul liber într-un mod plăcut și frumos, alături de persoane cu care poți schimba idei. Eu cred că toți suntem oameni, avem aceleași activități, iar acest eveniment aduce la cunoștința celor din jur aceste lucruri”, a spus Eva.

Oamenii au luat păturile și au dat startul unei zile relaxante, unde au putut comunica pe diverse teme, cânta, dar și face mai multe activități plăcute sufletului.

Citește și: #subogheal: „Am 43 de ani și iubesc o femeie”. Istoria Lidiei, o contabilă din Chișinău care vrea să fie fericită

 

Preluat de la: zugo.md