FotoJet-2-1.jpg
Artistul Banksy a publicat pe pagina sa de Instagram o nouă pictură murală, realizată în Ucraina, care înfățișează o gimnastă care stă în mâini, printre ruinele unei case bombardare.

Pictura murală a fost realizată pe peretele unei case distruse din Borodianka, care a fost grav avariată în timpul ofensivei ruse de la Kiev.

Borodyanka este un mic sat din regiunea Kiev, care este situat pe malul drept al Niprului, aflându-se totodată la 20 de km de Bucea. La începutul războiului, satul a fost ocupat de trupele ruse. O lună mai târziu, acesta a fost eliberat, iar jurnaliştii de presă independenţi care au ajuns acolo au asistat la distrugeri masive. Autoritățile ucrainene au susținut că sute de civili au fost uciși, însă Rusia neagă orice implicare în ceea ce s-a întâmplat aici.


Foto: Instagram/banksy

Foto: Instagram/banksy

Foto: Instagram/banksy

Anterior, și alte lucrări care ar fi fost realizate de Banksy au fost văzute în diverse orașe din Ucraina.

O pictură realizată în stilul lui Banksy și fost văzută pe o clădire din Irpin. Aceasta prezintă o tânără gimnastă cu o panglică, care execută un exercițiu de gimnastica ritmică pe o gaură dintr-un zid.


Foto: Getty Images

O altă lucrare, realizată tot în Borodianka în stilul lui Banksy, dar care încă nu a fost recunoscută de artist, prezintă un bărbat, îmbrăcat în kimono de judo, care este învins de un copil

Se presupune că această lucrare este dedicată direct lui Putin, acesta având centură neagră la acest tip de arte marțiale și fiind în mod deschis un admirator al acestuia.


Foto: Getty Images

Banksy este un celebru artist stradal care realizează picturi murale, care până în prezent își menține anonimatul. În prezent, el este o figură controversată în lumea artei, fiind cunoscut pentru lucrările sale de graffiti, care apar în spațiile publice din întreaga lume.

Banksy folosește adesea șabloane cu mai multe straturi pentru a folosi mai multe culori și încorporează frecvent elemente de fixare permanente de mediu, cum ar fi indicatoare stradale și elemente arhitecturale, în munca sa. Marcat de umor negru, satiră și comentarii politice, o mare parte din arta sa stradală a devenit virală pe internet. Cea mai notabilă lucrare timpurie a sa a fost rezultatul unei călătorii în Palestina și Cisiordania, unde a șablonat nouă imagini pe Zidul Betleem.

În ciuda prezenței sale ascunse, Banksy a devenit un fenomen mainstream. În 2010, Banksy a regizat Exit Through the Gift Shop, o cronică a lumii underground a artei stradale, care a fost nominalizată pentru cel mai bun documentar la Oscar.

Preluat de la: diez.md